ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Όχι στα “εθιμικά” μπλόκα από τους αγρότες της Αλεξάνδρειας. Προτείνουν σύσταση Ομοσπονδίας Ημαθίας που θα διεκδικεί λύσεις 365 ημέρες το χρόνο

Όχι στα “εθιμικά” μπλόκα από τους αγρότες της Αλεξάνδρειας. Προτείνουν σύσταση Ομοσπονδίας Ημαθίας που θα διεκδικεί λύσεις 365 ημέρες το χρόνο

Μια διαφορετική προσέγγιση έδωσαν οι αγρότες της Αλεξάνδρειας, στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, κατά την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν προχθές στην Αλεξάνδρεια (μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας) και η κεντρική ιδέα αυτής της προσέγγισης είναι η “απόρριψη” της ετήσιας διεκδίκησης των αιτημάτων τους μέσω περιστασιακών συλλαλητηρίων, τρόπος που σύμφωνα με απόψεις που διατυπώθηκαν, αποδείχθηκε αναποτελεσματικός στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτό φάνηκε και από την ψηφοφορία που ακολούθησε στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Αλεξάνδρειας, όπου το αποτέλεσμα ήταν με διαφορά, “όχι στη συμμετοχή στα μπλόκα”.

Όλοι τους βέβαια αναγνώρισαν ότι τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο είναι πολλά, σοβαρά και χωρίς λύση εδώ και καιρό, όμως όπως τόνισε και το στέλεχος της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς, το ζήτημα δεν είναι να γίνονται ετήσιες διεκδικήσεις μια- δυο φορές το χρόνο, σχεδόν εθιμοτυπικά ή επετειακά αλλά “να υπάρχει ένα όργανο που θα πιέζει και θα διεκδικεί για λογαριασμό των αγροτών 365 μέρες τον χρόνο”. “Βλέπουμε όλοι ότι αυτός ο τρόπος διεκδίκησης δεν αποδίδει, αφού κάθε χρόνο προχωράμε σε κινητοποιήσεις με τα ίδια αιτήματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τίποτα δεν κατορθώνουμε τελικά” τόνισε ο ίδιος ενώ έγινε δεκτή η άποψη να προταθεί η δημιουργία μιας ισχυρής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην Ημαθία, αντί να εμφανίζονται κάθε λίγο διάφοροι τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι ή να γίνονται μεμονωμένες “καθοδηγούμενες” κινητοποιήσεις από κομματικά ή άλλα “κέντρα αποφάσεων”.

Απομένει όμως να γίνει αποδεκτή ως πρόταση και από άλλους Αγροτικούς Συλλόγους κάτι που μάλλον δείχνει δύσκολο στην παρούσα φάση.

1 Comment

  • Δεν είναι καθόλου Τάσο είδη έχει γίνει η ομοσπονδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up