ΒΕΡΟΙΑ posted by

Ξεκίνημα αυτοπεποίθησης για τον Νίκο Κουτσογιάννη

Ξεκίνημα αυτοπεποίθησης για τον Νίκο Κουτσογιάννη

Φτιάχνουμε τη Νάουσα και τα χωριά μας, όμορφα και με αισιοδοξία” υπογράμμισε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης στη χθεσινή πρώτη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του “ Κοινός Τόπος”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Έρια” του Πολιτιστικού Κέντρου Χρήστος Λαναράς, παρουσία πλήθους συμπολιτών του, απευθυνόμενους στους οποίους τόνισε το εξής:  Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Εσείς θα το μεταδώσετε. Με χαμόγελο. Με αυτοπεποίθηση. Πείτε σε όλους ότι εδώ έγινε μια κοσμογονία αλλά μην μείνετε στην απαρίθμηση των έργων. Πείτε τους κυρίως ότι αλλάζουμε το ήθος της πολιτικής στην αυτοδιοίκηση. Και ότι συνεχίζουμε να δίνουμε στο δήμο Νάουσας όλη μας τη δύναμη, όλη μας την αγάπη και την προσοχή. Ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, σε κάθε ιδέα. Και φέρτε τους κοντά μας, να φτιάξουμε τον τόπο που μας αξίζει”.

“Συνεχίζουμε να δίνουμε στο δήμο Νάουσας όλη μας τη δύναμη, όλη μας την αγάπη και την προσοχή. Φεύγουμε μπροστά!” υπογράμμισε με έμφαση ο Νίκος Κουτσογιάννης και ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Η Νάουσα και η περιοχή της είναι ένας τόπος που αξίζει να ζεις!
Και, ναι, σας λέω από σήμερα και θα με ακούτε να το λέω μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, η Νάουσα θα γίνεται όλο και καλύτερος τόπος για να ζούμε! Όλο και καλύτερος! Για σταθείτε όμως! Τί είδαν οι ξένοι, τί βλέπω εγώ που δεν βλέπουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας; Και το λέω, γιατί ξέρω πως ακόμα και κάποιοι από σας, εδώ, αυτή τη στιγμή που μιλάω, σκέφτονται «εντάξει, ρε, δήμαρχε, που τι βλέπεις την ομορφιά; που είναι ο δυναμισμός; εδώ, χάσαμε τη Νάουσα της κλωστοϋφαντουργίας, χάσαμε τα φρούτα μας, χάσαμε δουλειές, χάσαμε πλούτο, χάσαμε και τα αυγά και τα πασχάλια με την κρίση και τα μνημόνια, … που τον βλέπεις αυτόν τον ωραίο τόπο;»
Εδώ είναι, φίλοι και φίλες, όλο το θέμα. Σ’ αυτές τις απλές φράσεις. Αυτή είναι η συζήτηση των εκλογών.. «Που τον βλέπεις αυτόν τον ωραίο τόπο» Απαντάω. Δεν περιμένω να τον δω. Τον φτιάχνω! Τον φτιάχνουμε! Αυτόν τον τόπο, αυτόν τον πραγματικά ωραίο τόπο, τον φτιάχνουμε! Με τις ιδέες μας, με τα έργα μας! Τον φτιάχνουμε, βήμα-βήμα, κάθε μέρα, με κάθε μας παρέμβαση, μικρή και μεγάλη. Συνέχεια! Χωρίς φιγούρες και μεγάλα λόγια. Κάθε μέρα, φτιάχνουμε τη Νάουσα που μας αξίζει!

-Κάναμε έργο και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
Κάθε μέρα. Σε κάθε γωνιά του δήμου. Πέντε χρόνια τώρα, χίλιες οκτακόσιες μέρες, και δεν μας φτάνουν! Να σας πως γιατί. Όταν κάθισα στο γραφείο του δημάρχου κοίταξα να βρω κάποια μελέτη, κάποιο σχέδιο, ένα προγραμματισμένο έργο που θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη μέρα. Δεν βρήκα τίποτε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, στην αρχή. Στη θέση των έργων βρήκα χρέη και μερικά πιο ύποπτα πράγματα του παρελθόντος. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, ούτε τότε ήταν. Πάμε να δούμε τί θα κάνουμε, είπαμε τότε όλοι μας. Και στρωθήκαμε στη δουλειά. Τί κάνεις όταν μπαίνεις σ’ ένα σπίτι με σκοπό να μείνεις; Νοικοκυρεύεις, κυρίες και κύριοι. Το είχαμε κορωνίδα των δεσμεύσεών μας τότε, το κάναμε με πρόγραμμα και επίμονη προσπάθεια. Βελτιώσαμε δραστικά την οικονομική θέση του Δήμου, αυξήσαμε τα έσοδα, συγκρατήσαμε τις δαπάνες και τελειώσαμε τις «μαύρες τρύπες» και τις εξωταμιακές διαχειρίσεις.Με δύο λέξεις, Οικονομική εξυγίανση του Δήμου.   
Μπήκε μια σειρά και στις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, έγιναν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και οι εκθέσεις τους στάλθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς. Δημιουργήθηκε Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας στον Δήμο, για να διαφυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε την περιουσία των δημοτών, που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν ποια είναι. Για πρώτη φορά τη μερίδα του λέοντος των μελετών για τα έργα του Δήμου την έχει η Τεχνική μας Υπηρεσία, και όχι εξωτερικοί συνεργάτες, με αποτέλεσμα να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι.

-Θα σας δώσω μια εικόνα του νοικοκυρέματος με δυο-τρία παραδείγματα.
Το κολυμβητήριο Νάουσας πλέον λειτουργεί ορθολογικά και με διαφάνεια, σε αντίθεση με όσα απείρου κάλλους γίνονταν πριν, που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου άνοιξε ξανά και λειτουργεί χωρίς τους επ’ αμοιβή «εθελοντές» της προηγούμενης διοίκησης. Καταγράφονται τα έσοδα των αιθουσών εκδηλώσεων, τα οποία και καταλήγουν στα ταμεία του Δήμου. Τέλος τα μπακαλοτέφτερα! Παντού! Ακόμα και στο νεκροταφείο, όπου τα έσοδα από το παγκάρι επί των προηγούμενων διοικήσεων ακόμη αναζητούνται! Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας φαίνεται στα νούμερα. Κλείνουμε ήδη δύο χρονιές με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος μας έχει σήμερα έναν απολύτως υγιή ισολογισμό. Ο δείκτης ρευστότητας του Δήμου έχει ανέλθει στο 3,2 με αποτέλεσμα να είμαστε έναν από τους πιο φερέγγυους οικονομικά δήμους στη χώρα!

Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών μας υλοποιούμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Χαρίεσσα, Πολλά Νερά, Λευκάδια, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο και Κοπανό. Χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων συντηρούνται ενώ έχουν διατεθεί πάνω από 400.000 ευρώ για να μπορούν οι αγρότες μας σε Μαρίνα, Πολυπλάτανο, Αγγελοχώρι, Ζερβοχώρι να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.

-Η Νάουσα αποκτά Brand name και συνολική πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για την καθιέρωσή της ως πρόταση ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού. Μπαίνει στον αρχαιολογικό χάρτη της Ημαθίας, με προοπτικές υποδομών και ανάδειξης πολιτισμικού πλούτου που θα αλλάξουν την τοπική ιστορία, αρχής γενομένης από την εγκατάσταση του Κέντρου Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών. Χρησιμοποιούμε κάθε δυνατό πόρο, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια crowdfunding για νέες ανασκαφές στη Σχολή Αριστοτέλη και στο Τσιφλίκι των Λευκαδίων. Ανεβάζουμε την αξία της περιοχής για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε σωστά την αξιοποίηση της περιουσίας μας.

Έχουμε σχεδιασμό αξιοποίησης των νερών μας μέσω καινοτόμων υδροηλεκτρικών έργων επί του δικτύου ύδρευσης και παραγωγής πλούτου και πόρων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εγκρίθηκαν ήδη οι άδειες από τη ΡΑΕ, ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη εφαρμογής. Υπενθυμίζεται πως επί προηγούμενης διοικήσεως του Δήμου σχεδόν όλα τα σημεία επί του ποταμού αφέθησαν στους ιδιώτες.

-Έχουμε εκατό μέρες μπροστά μας. Εδώ είμαστε και θα δούμε. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος.
Πρώτα απ’ όλα γιατί βλέπω εσάς εδώ, σ’ αυτή την τόσο ζεστή συγκέντρωση. Σήμερα ένιωσα πόσο μου έλειψε η επικοινωνία μας όλο αυτόν τον καιρό. Δεν μετανιώνω, γιατί και εγώ και οι συνεργάτες μου στο δήμο, είχαμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Το γεγονός όμως παραμένει, φίλοι μου, ότι τώρα αισθάνομαι υπέροχα! Μου δίνετε τρομερή σιγουριά, με γεμίζετε με αισιοδοξία!

– Έχω όμως κι άλλο λόγο να αισθάνομαι έτσι. Κοιτάζω γύρω μου. Βλέπω αυτόν τον αγαπημένο τόπο να στέκεται πάλι στα πόδια του, βλέπω την αισιοδοξία να ξαναγυρίζει στους συμπολίτες μας. Έτσι φτιάχνουμε το παρόν και το μέλλον μας, αγαπητές φίλες και φίλοι.

-Θέλουμε τη δύναμή τους, τη συμμετοχή τους. Θέλουμε μια μεγάλη πλειοψηφία, την ευρύτερη συναίνεση, θέλουμε να εξαφανίσουμε την μικροπολιτική μιζέρια. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές γραμμές. Γιατί έχουμε μια εντελώς διαφορετική ατζέντα. Μόνο ο δήμος!

-Εγώ σας δίνω μια μόνο υπόσχεση. Θα είμαι, θα είμαστε όλοι, απόλυτα αφοσιωμένοι στον κοινό μας σκοπό, στον κοινό μας τόπο. Οι συνεργάτες μου, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι τοπικοί μας σύμβουλοι, οι δημοτικοί μας υπάλληλοι σε κάθε πόστο, θα είμαστε παράδειγμα για κάθε δημότη. Θα νικάμε τα εμπόδια. Θα νικάμε τις αντιξοότητες. Θα νικάμε την ηττοπάθεια και την αδράνεια. Και θα νικήσουμε και σ’ αυτές τις εκλογές. Για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτόν τον ωραίο τόπο. Θα νικήσουμε για να συνεχίσουμε το καλό μας έργο. Θα νικήσουμε για την Νάουσα και τα χωριά μας. Με την αγάπη και τη στήριξη σας συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up