ΕΛΛΑΔΑ posted by

Αντίδραση Καράογλου για προκύρηξη της ΕΥΠ που ζητά μεταφραστές στη σλαβική γλώσα των Σκοπίων

Αντίδραση Καράογλου για προκύρηξη της ΕΥΠ που ζητά μεταφραστές στη σλαβική γλώσα των Σκοπίων

Την άμεση αντίδραση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης (ΝΔ), Θόδωρου Καράογλου, προκάλεσε η προκύρηξη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και μέσω αυτής η Υπηρεσία ζητά να προσλάβει 56 μεταφραστές και μεταξύ αυτών τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» όπως αναφέρει επί λέξη. Μάλιστα, στην προκήρυξη επισημαίνεται πως η παραπάνω «γλώσσα» μοριοδοτείται «εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης».

Η προκήρυξη της ΕΥΠ βεβαίως απευθύνεται σε γνώστες του σλαβικού ιδιώματος που μιλούν οι Σκοπιανοί της ΠΓΔΜ και ο Θόδωρος Καράογλου επισημαίνει στην ερώτησή του πως με την προκήρυξη αυτή, η κυβέρνηση διαψεύδει την κυβέρνηση!… Και αυτό γιατί όπως τονίζει “παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, ακόμα και από το βήμα της Βουλής, υπουργών αι στελεχών της ότι η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα και τη δήθεν αντίστοιχη ιθαγένεια στη γειτονική χώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο γαι την ΕΥΠ) αποδεικνύει τη διγλωσσία και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή, ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί για το εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στους πολίτες των Σκοπίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης ρωτά ποιους τίτλους σπουδών και από ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνώση «Μακεδονικής» γλώσσας που ζητά η προκήρυξη της ΕΥΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up