ΗΜΑΘΙΑ posted by

Αναπάντητα παράπονα για τις de minimis αποζημιώσεις

Αναπάντητα παράπονα για τις de minimis αποζημιώσεις

Αναπάντητα παραμένουν τα παράπονα που εξακολουθούν να διατυπώνονται από αγρότες, εκπροσώπους αγροτών και άλλους σχετικά με τις αποζημιώσεις ( de minimis) που δόθηκαν στους ροδακινοπαραγωγούς.

Δεν είναι μόνο από τη μη αποζημίωση των συμπύρηνων ποικιλιών Έβερτ και Άνδρος που απο την αρχή ήταν εκτός λίστας ενισχύσεων από τα de minimis με το αιτιολογικό ότι δεν έπαθαν ζημιές λόγω οψιμότητας (αν και οι αγρότες υποστηρίζουν ότι έπαθαν) είναι και ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών διαμαρτύρονται για “αυθαίρετη εκτίμηση” της ζημιάς που προκλήθηκε (προς το χαμηλότερο) χωρίς να ληφθούν να πραγματικά στοιχεία που γνωστοποίησαν και έστειλαν έγκαιρα στον ΕΛΓΑ οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών.

Κάπως έτσι, δόθηκε και πάλι δικαίωμα για φωνές “αντιπολίτευσης” όπως έγινε απο την πλευρά του βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Καρασμάνη που σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η αγανάκτηση και οργή πολλών καλλιεργητών έχει χτυπήσει κόκκινο από τις ψευτοαποζημιώσεις του de minimis που είδαν στους λογαριασμούς τους και επαληθεύουν τους χειρότερους φόβους τους: πολλές εξόφθαλμες αδικίες, ‘λάθη’ επί λαθών, και 13 εκατομμύρια για… 9 Νομούς, με άλλους να πληρώνονται άλλους όχι, άλλους να μην ‘αποζημιώνονται’ ούτε μ’ αυτά τα ψίχουλα για τις πραγματικές ζημιές που έχουν υποστεί και τα χωράφια που έχουν δηλώσει, δηλαδή ένα απόλυτο ‘μπάχαλο’, με αλχημείες και ‘τεφτέρια του καραγκιόζη’, για να δοθούν τελικά ‘φιλοδωρήματα’ – κι’ αυτά μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν οδηγήσει τους πληγέντες σε δεινή οικονομική θέση και σε απόγνωση! Πρέπει μάλιστα, όπως προφανώς πιστεύουν, να είναι και… ικανοποιημένοι αυτοί οι άνθρωποι, μιας και από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα, τους παραπλανούσαν απροσχημάτιστα με το ψευδές ‘επιχείρημα’ ότι δεν δικαιούνται αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις βροχές και ότι τους… κάνουν και χάρη αποζημιώνοντας τους από το de minimis! Η ωμή αλήθεια είναι ότι ο κ. Αραχωβίτης, πιστός στον δρόμο που χάραξε ο κύριος Αποστόλου, αγνόησε αυθαίρετα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που ορίζει σαφέστατα πως οι ζημιές που προκαλούνται από βροχοπτώσεις από Μάιο έως Νοέμβριο είναι άμεσες και συνεπώς καλύπτονται ασφαλιστικά και αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, με ποσά τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερα από αυτά που τους δίνουν τώρα! Και επέλεξε την κοροϊδία του de minimis που είναι μόνο για εξωγενή αίτια απώλειας εισοδήματος, όπως το εμπάργκο…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up