ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ένας τοπικός υπουργός πάντα μπορεί να φανεί χρήσιμος για τον… τόπο!

Ένας τοπικός υπουργός πάντα μπορεί να φανεί χρήσιμος για τον… τόπο!

Ορκίστηκε χθες και μάλιστα με θρησκευτικό όρκο (φωτο), ο Ναουσαίος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας κι έτσι η Ημαθία επανήλθε στη χωροταξική σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Είχαμε να δούμε “δικό μας” μέλος της κυβέρνησης, εδώ και οκτώ (8) χρόνια, από το 2011 όταν πάλι ο Άγγελος Τόλκας είχε ορκιστεί Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Για όσους παρακολουθούν “σωστά” τις πολιτικές εξελίξεις, η υπουργοποίηση Τόλκα δεν ξάφνιασε. Στο zoomerang.gr είχαμε γράψει  σε ανύποπτο χρόνο ότι “εξετάζονταν” από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε ένα κεντροαριστερό σχήμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό από μόνο του έδειχνε ότι υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας του, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Κάποιοι έσπευσαν τότε, μέχρι και να μας εγκαλέσουν για “ανυπόστατους ισχυρισμούς” σε σχέση με όσα γράφαμε για τον Ναουσαίο πολιτικό. Τελικά αποδείχθηκε όχι μόνο ότι είχαν “βάση” όλα αυτά, αλλά τελικά κατέληξαν και σε αμοιβαία συμφωνία στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου πολιτικού σχήματος συνεργασιών, με επίκεντρο την κεντροαριστερά.

Για την τωρινή υπουργοποίηση του Άγγελου Τόλκα γράφτηκαν και σχολιάστηκαν διάφορα, θετικά και αρνητικά. Ανεξάρτητα όμως από αυτά (είτε το ένα είτε το άλλο) και εάν θέλουμε να εκτιμήσουμε την εξέλιξη χωρίς κομματικούς φακούς, ένας τοπικός υπουργός είναι πάντα χρήσιμος για τον τόπο, σε όποια κυβέρνηση και υπό αυτή την έννοια ο Άγγελος Τόλκας μπορεί να φανεί χρήσιμος για την Ημαθία, όχι μόνο εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αλλά επειδή είναι σίγουρο ότι το θέλει και ο ίδιος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και σίγουρα μπορούν να την αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι κομματικά αντίθετοι, εάν επιχειρήσουν να δουν το θέμα, όπως το περιγράψαμε παραπάνω. Συνεπώς το “καλή επιτυχία” στον Άγγελο Τόλκα, πέρα από απλούς λόγους ευγενείας μπορεί να διατυπωθεί και επί της ουσίας, σε σχέση με τον τόπο και όχι μόνο… “τοπικά”.
Πολύπλοκο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up