ΗΜΑΘΙΑ posted by

Η προσπάθεια της Φρόσως Καρασαρλίδου και του Χρήστου Αντωνίου, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Πολιτισμού

Η προσπάθεια της Φρόσως Καρασαρλίδου και του Χρήστου Αντωνίου, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Πολιτισμού

Άλλη μια συνάντηση με στέλεχος της κυβέρνησης είχαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, στην εξωστρεφή προσπάθεια που κάνουν από κοινού για την προώθηση θεμάτων της Ημαθίας. Αυτή τη φορά είχαν συνάντηση στην Αθήνα, με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με την οποία συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς της, που αφορούν την Ημαθία, είτε σε σχέση με τις υποδομές είτε σε σχέση με την ανάδειξη και την προβολή τους.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως ο κατάλογος μιας τέτοιας θεματολογίας είναι μακρύς και σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο σε “ναυαρχίδες” όπως η Βεργίνα, η Σχολή του Αριστοτέλους στη Νάουσα, τα Βυζαντινά μνημεία στη Βέροια, τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Ρουμλουκιού αλλά και σε πολλά ακόμη θέματα όπως επίσης και στο ιδιαίτερα γόνιμο έργο της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας που χρίζει σοβαρής υποστήριξης και έμπρακτης συμπαράστασης.

Κι αυτός είναι ο λόγος που μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μια επίσκεψη της Μυρσίνης Ζορμπά στην Ημαθία, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα παραπάνω, επιτόπου και μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Άλλωστε αυτό είναι και το δημιουργικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι προσπάθειες της Φρόσως Καρασαρλίδου και του Χρήστου Αντωνίου, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα και με άλλα ζητήματα (αγροτικό κλπ) και μάλλον κάπως έτσι αναμένεται να εξελιχθεί και η συνάντηση που είχαν πρόσφατα με την υπουργό Πολιτισμού.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με τη Φρόσω Καρασαρλίδου, τον Χρήστο Αντωνίου, μαζί με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μάρδα και Νίκο Παρασκευόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up