ΕΛΛΑΔΑ posted by

Με «αβάντα» υπέρ Μεϊμαράκη και χωρίς αστέρες, η ΝΔ ανακοίνωσε χθες 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές

Με «αβάντα» υπέρ Μεϊμαράκη και χωρίς αστέρες, η ΝΔ ανακοίνωσε χθες 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές

Με την υπενθύμιση ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της, θα είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες δεκαπέντε νέους ευρωβουλευτές. Μια υπενθύμιση που περισσότερο λειτουργεί «αβανταδόρικα» υπέρ του πρώην προέδρου του κόμματος, παρά ισχύει επί της ουσίας καθώς οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα ώστε να υπάρχει «επικεφαλής».

Για τον ίδιο λόγο που δεν υπάρχει επικεφαλής ούτε στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, όπου ισχύει ακριβώς η ίδια διαδικασία ενώ φαντάζεστε τι θα γίνονταν στην περίπτωση που ανακοινώνονταν η εξάδα της Ημαθίας και προσδιορίζονταν ένας εξ αυτών ως «επικεφαλής».

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία το κάνει για να «χρυσώσει» ακόμη περισσότερο το χάπι, στην επιχειρούμενη «πολιτική απομάκρυνση» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από την κεντρική πολιτική σκηνή. Και προφανώς εννοεί ότι εάν εκλεγεί θα είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ευρω-ομάδας της, δίνοντάς του από τώρα ένα προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων ευρωβουλευτών και μια σαφή «αβάντα».

Υπάρχει βέβαια σοβαρό ενδεχόμενο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκτεθεί κι όλας, σε περίπτωση που ως… «επικεφαλής» εκλεγεί τελικά δευτερο/τρίτος ή και καθόλου, καθώς όπως έχουν πει παλαιότερα γέροντες του κόμματος, «η κάλπη είναι έγκυος και όλα είναι πιθανά» (σοφιστεία που διατυπώθηκε σε καιρούς που δεν είχε εφευρεθεί ακόμη ο υπέρηχος!).

Η χθεσινή ανακοίνωση των 15 ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει για την ώρα και τη φημολογία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχώρησε τελικά κάτω από πιέσεις υποψηφίων και παραγόντων που στηρίζουν υποψήφιους και ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ στην ανακοίνωση των ονομάτων κάποια «φίρμα» της κοσμικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής και δημοσιογραφικής πιάτσας. Κι αυτό διότι είχαν εκφραστεί φόβοι (απο τους προαναφερόμενους) ότι ένας γνωστός τραγουδιστής, ένας γνωστός δημοσιογράφος ή ένας διακεκριμένος αθλητής, θα «καπάρωνε» αμέσως μια θέση και πολύ πιθανόν την πρωτιά και τότε θα κινδύνευαν τόσο ο… «επικεφαλής» όσο και άλλοι που θα είχαν να ελπίζουν σε μια θέση λιγότερο, από τις θεωρούμενες ως εκλόγιμες (με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι θα πάει ιδιαίτερα καλά στις ευρωεκλογές και θα κερδίσει 8 με 9 έδρες ευρωβουλευτών). Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν συμπεριλήφθηκε τελικά ως υποψήφιος, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, που «κόπηκε» απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από αντιδράσεις ενώ την ίδια τύχη αναμένεται ότι θα έχει και η περίπτωση με τον τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο που επίσης ακούγεται ότι είχαν γίνει συζητήσεις για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοινώνοντας τα ονόματα των 15 υποψήφιων ευρωβουλευτών, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι όλοι τους έχουν ξεχωριστή προσωπική διαδρομή, καθώς έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής στον επαγγελματικό τους βίο και στην κοινωνία των πολιτών. «Επέλεξαν να συνταχθούν με τη ΝΔ με κοινό τους στόχο να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών.

«Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ που θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να έχουν το χρόνο να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο σύνολο της επικράτειας. Με την ανακοίνωση των 15 νέων υποψηφίων ευρωβουλευτών συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης και διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη», συνεχίζει η ΝΔ.

Πρόκειται για τους: Λευτέρη Βαρουξή, Καλυψώ Γούλα, Κώστα Δέρβο, Νικόλαο Δούκα, Παύλο Eλευθεριάδη, Θοδωρή Καλαμπόκη, Γιώργο-Σταύρο Κρεμλή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ελισάβετ Κυρίτση, Αλέξανδρο Π. Μαλλιά, Μιχαήλ Ε. Μασουράκη, Δημήτρη Μελά, Γιάννη Πάιδα, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου- Βογιατζάκη. Τα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΝΔ. Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου (που τελικά δεν θα πολιτευτεί στην Ημαθία όπως είχε ακουστεί παλιότερα).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up