ΗΜΑΘΙΑ posted by

Την Πέμπτη είναι… Τσικνοπέμπτη

Την Πέμπτη είναι… Τσικνοπέμπτη

Tο Τριώδιο άνοιξε την περασμένη Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και οι λάτρεις του κρέατος περιμένουν την Τσικνοπέμπτη, η οποία πέφτει στις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή την Πέμπτη που έρχεται

Η περίοδος του Τριωδίου αποτελεί το κινητό εκείνο τμήμα του εκκλησιαστικού έτους που ετοιμάζει τον πιστό για τον άξιο εορτασμό των Παθών και της Αναστάσεως. Ξεκινά από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και φτάνει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα στην περίοδο αυτή περιλαμβάνεται και η Μεγάλη Τεσσαρακοστή καθώς και η Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως η έναρξης του Τριώδιου σηματοδοτεί και την έναρξη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, που σε κάποιες περιοχές άρχισαν απο την περασμένη Κυριακή, ενώ κορυφαίες στιγμές για τους “λάτρεις” είναι η Τσικνοπέμπτη, η τελευταία εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα αλλά και η ίδια η Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμά της.

Την Καθαρά Δευτέρα, βέβαια, ξεκινά και η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Περίοδος νηστείας, προσευχής, περισυλλογής, κατά την οποία οι πιστοί προετοιμάζονται για την μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 11 Μαρτίου, ενώ η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 28 Απριλίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up