ΒΕΡΟΙΑ posted by

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σάκης Κεχαγιόγλου για την κρίσιμη δίκη της Ελληνίδας- μοντέλου

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σάκης Κεχαγιόγλου για την κρίσιμη δίκη της Ελληνίδας- μοντέλου

Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται ο διάσημος βεροιώτης ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη δίκη της Ελληνίδας- μοντέλου, που κρατείται εδώ και 17 μήνες στην ασιατική πόλη για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από την ασιατική πόλη, ο Σάκης Κεχαγιόγλου γνωστοποίησε ότι η εξέταση στο δέμα με την κοκαΐνη, που βρέθηκε στις αποσκευές της, δεν έδειξε δικά της δαχτυλικά αποτυπώματα και σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα της δίκης

Η δίκη της κοπέλας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη, με τον Σάκη Κεχαγιόγλου να δηλώνει: «Η δίκη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και η πρόβλεψη είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαρτίου. Η δίκη πιστεύω ότι μπορεί να διαρκέσει λιγότερο διότι μετά τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου θα έρθει η ώρα της απολογίας της Ειρήνης και η εξέτασή της από τον εισαγγελέα αλλά και από την υπεράσπισή της. Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα με βάση την αυστηρότητα των νόμων στο Χονγκ Κονγκ για τα ναρκωτικά και ενδεχομένως να θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το επίδικο αντικείμενο αυτής της δίκης είναι αν θα πιστέψει το επταμελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της Ειρήνης ότι είναι αθώα ή αν θα θεωρήσουν ότι γνώριζε τι μετέφερε.

Από συνδυασμό πραγματικών περιστατικών μπορεί το σώμα των ενόρκων να οδηγηθεί στην κρίση του. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν τους είναι το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό της μητρώο, το ότι δεν διώκεται στην Ελλάδα και ότι είναι μια κλασική περίπτωση ατόμου, το οποίο έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, χωρίς χρήματα επάνω της. Μπορώ να πω για πρώτη φορά ένα στοιχείο. Έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της κοκαΐνης και δεν ανιχνεύτηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με το δέμα που περιείχε την ναρκωτική ουσία. Στο Χονγκ Κονγκ, με βάση το αγγλικό δίκαιο που ισχύει εδώ και 150 χρόνια παρά το γεγονός ότι αυτή η πόλη ανήκει πλέον στην Κίνα, στην πράξη πρέπει η κατηγορούσα αρχή να αποδείξει την κατηγορία».

Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Κεχαγιόγλου παρίσταται στη δίκη του Χονγκ Κονγκ ως ακροατής διότι σύμφωνα με τον εκεί νόμο δεν μπορεί να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης της κοπέλας. Βρίσκεται όμως -όπως είναι αναμενόμενο- σε άμεση συνεργασία με τους Κινέζους δικηγόρους- συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του, συντονίζοντας προφανώς και την υπερασπιστική γραμμή ως ο βασικός νομικός σύμβουλος της οικογένειάς της.

Η φωτογραφία είναι από παλιότερη τηλεοπτική συνέντευξη του Σάκη Κεχαγιόγλου, επίσης για την ίδια υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up