ΒΕΡΟΙΑ posted by

Δημόσια δέσμευση του Γιάννη Παπαγιάννη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα της Βέροιας

Δημόσια δέσμευση του Γιάννη Παπαγιάννη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα της Βέροιας

Δημόσια δέσμευση προς τους δημότες της Βέροιας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πόλης με τα αδέσποτα έκανε πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Γιάννης Παπαγιάννης, αξιολογόντας το πρόβλημα αυτό ως ένα από τα σοβαρότερα που αντιμετωπίζει η καθημερινότητα των βεροιέων. Και δεν έχει άδικο καθώς το πρόβλημα με τις περιπλανώμενες αγέλες των αδέσποτων της Βέροιας, στο κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης, δείχνει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και να δημιουργεί έως και επικίνδυνες καταστάσεις για τον κόσμο.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κινούμενος, ο Γιάννης Παπαγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας κι επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα για νέα Βέροια» δήλωσε:

«Συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική μας παράταξη η οριστική αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των αδέσποτων στο δήμο της Βέροιας. Το μείζον είναι η ασφάλεια των δημοτών μας σε συνδυασμό με την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ζώων. Στο πλαίσιο αυτό, θα προχωρήσουμε ως δημοτική αρχή στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της σήμανσης, στείρωσης και καταγραφής τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευζωία τους, με τη χορήγηση αξιοπρεπούς κτηνιατρικής φροντίδας, σίτισης και στέγασης στο δημοτικό κυνοκομείο που θα λειτουργήσει υπό νέους όρους. Παράλληλα, θα δώσουμε βάρος στην πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς σχετικά με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την κατοχή τους, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Τέλος, θα προωθήσουμε ένα πρόγραμμα υιοθεσίας των αδέσποτων, ώστε να εξασφαλίσουμε για αυτά την ανθρώπινη φροντίδα. Τα αδέσποτα ζώα έχουν ανάγκη την αγάπη και το ενδιαφέρον μας. Είμαι βέβαιος, πως με τη συνεργασία όλων θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη Βέροια επί σειρά ετών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up