ΕΛΛΑΔΑ posted by

Νέα οδική σύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια, μέσω του Λαιμού Φλώρινας (Πρέσπες)

Νέα οδική σύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια, μέσω του Λαιμού Φλώρινας (Πρέσπες)

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός  (Φλώρινα)- Μάρκοβα Νόγκα (Σκόπια), στην περιοχή των Πρεσπών (νέα οδική πρόσβαση μεταξύ των δύο χωρών), υπέγραψαν χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ. Η συμφωνία υπογράφηκε στα Σκόπια σε τρεις γλώσσες, την ελληνική, της γειτονικής χώρας (όπως έχει συμφωνηθεί με το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών) και την αγγλική γλώσσα και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έσεπευσε να σημειώσει ότι η γλώσσα της χώρας του που ομιλείται από τους πολίτες της και τη διασπορά της χώρας δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιμιτρόφ, για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός. Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. «Μετά την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε σήμερα μία ακόμα ιστορική συμφωνία, το άνοιγμα μίας νέας συνοριακής διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, που έχει μεγάλη συμβολική αλλά και πρακτική σημασία γιατί θα βοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της περιοχής και από τις δύο πλευρές των συνόρων» ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε ακόμη στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στην επίσκεψή της αυτή στα Σκόπια συνοδεύονταν από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχε επίσης και ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up