ΗΜΑΘΙΑ posted by

Η επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια του Ημαθιώτη Θανάση Θεοχαρόπουλου και το σχόλιο του zoomerang.gr

Η επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια του Ημαθιώτη Θανάση Θεοχαρόπουλου και το σχόλιο του zoomerang.gr

Μάλλον «βασιλικώτερος του… βασιλέως» θέλει να εμφανιστεί, ο Ημαθιώτης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο θέμα της αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων με το νέο συνταγματικό όνομά τους και σπεύδει να επισκεφθεί τη γειτονική χώρα, ακόμη και πριν τον Έλληνα πρωθυπουργό και μάλιστα προγραμματίζει να συαντηθεί μέχρι και με τον πρωθυπουργό τους Ζόραν Ζάεφ.

Όπως έγινε γνωστό απο τη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα επισκεφθεί τα Σκόπια μεθαρύριο Τρίτη 12 Μαρτίου και στις 11,00 τοπική ώρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, στο κυβερνητικό μέγαρο.

Η επίσημη επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα Σκόπια πραγματοποιείται ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία μάλιστα στήριξε και ο ίδιος μέσω της Βουλής. Απόφαση που τον έφερε σε ρήξη με την Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στην εισήγησή του  για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε υποστηρίξει ότι αποτελεί «πατριωτικό καθήκον» και για τον λόγο αυτό, αιτιολογεί και τη μεθαυριανή επίσκεψή τους, στη γειτονική χώρα, προγραμματίζοντας μάλιστα και επίσκεψη με το Πρωθυπουργό της.

Προφανώς πρόκειται γαι μια επίσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων και σε τίποτα παραπάνω, ενώ ο συμβολισμός που ενδεχομένως θα επεδίωκε ώστε να εμφανιστεί ως ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που επισκέπεται επίσημα τα Σκόπια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, «χάθηκε» μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν εκεί προ ημερών η αναπλ. υπουργός εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της οδικής σύνδεσης Ελλάδας Σκοπίων και μέσω του Λαιμού Φλώρινας.

Ίσως όμως είναι μια «χρήσιμη» πολιτική κίνηση για τον ίδιο τον κ. Θεοχαρόπουλο προσωπικά και ενδεχομένως να φανεί «ενισχυτική» σε σχέση και με τα όσα φημολογούνται ότι επιδιώκει για να διεκδικήσει μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο τίτλος του πρώτου Ημαθιώτη πολιτικού που επισκέφθηκε τα Σκόπια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι τελικά θα τον κερδίσει…

1 Comment

  • Κι εκεί να μείνει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up