ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Κώστας Ναλμπάντης: Όλα όσα τόνισε στη συνέντευξη τύπου για τις δημοτικές εκλογές στην Αλεξάνδρεια και τον συνδυασμό του

Κώστας Ναλμπάντης: Όλα όσα τόνισε στη συνέντευξη τύπου για τις δημοτικές εκλογές στην Αλεξάνδρεια και τον συνδυασμό του

Αισιόδοξος και σίγουρος για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού του “Αξίζουμε Καλύτερα” εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΜΑΝΘΟΣ» της Αλεξάνδρειας. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, ο Κώστας Ναλμπάντης, ήταν ουσιαστικός και απαντούσε στις ερωτήσεις χωρίς περιστροφές, ενώ συνοδεύονταν μόνο από τον συνεργάτη που έχει στα θέματα τύπου, τον δημοσιογράφο Φώτη Αργυρίου, που συντόνισε με επιτυχία τη συνέντευξη και βοήθησε στο να κυλήσουν όλα ομαλά όπως αρμόζει σε μια τέτοια εκδήλωση.

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

“Κλειδώσαμε όλοι τις κομματικές μας ταυτότητες στο σπίτι μας και δεν ζητήσαμε στήριξη και χρίσμα από κανένα κόμμα” τόνισε με έμφαση ο Κώστας Ναλμπάντης, για να καταδείξει την πολυσυλλεκτικότητα και το ανεξάρτητο πρόσημα του συνδυασμού του, κάτι που όπως ανέφερε θα διαφανεί και στο προσεχές διάστημα όταν ανακοινώσει τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν τον συνδυασμό “Αξίζουμε Καλύτερα”. Όπως μάλιστα τόνισε με έμφαση  ο συνδυασμός του έχει σχεδόν συμπληρωθεί και εάν δεν τον ανακοινώνει ακόμη είναι επειδή υπάρχουν πάντα τα ενδεχόμενα της “τελευταίας στιγμής”.

“Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι στην τελική φάση και τις προσεχείς ημέρες θα προστεθούν και τα τελευταία πρόσωπα για να κλείσει οριστικά η διαδικασία αυτή” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ έκανε και μια δηκτική αναφορά στους υποψήφιους δημάρχους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα, σημειώνοντας: “Εμείς δε ζητήσαμε στήριξη και χρίσμα από κανένα κόμμα, σε αντίθεση με τους γαλάζιους υποψηφίους, που διακαώς επιθυμούν στήριξη, κάνοντας διαγωνισμό κομματικής παρουσίας. Μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα ακολουθήσουμε τέτοιες πρακτικές”.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ”  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Ο Κώστας Ναλμπάντης αναφέρθηκε και στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα (18 Μαρτίου) και ώρα 7,30 το απόγευμα, στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο” όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του και τόνισε: “Το ψηφοδέλτιό μας είναι πάνω απο 80% έτοιμο, απαρτίζεται από συνδημότες που προέρχονται απ όλο το κοινωνικό φάσμα, διαφόρων πολιτικών καταβολών, ηλικιακά είναι σε μεγάλο βαθμό νεανικό και πλαισιώνεται από έμπειρα στον αυτοδιοικητικό χώρο πρόσωπα. Προσπαθήσαμε ώστε η παράταξη να παντρεύει τη φρεσκάδα της νιότης με την εμπειρία και νομίζω ότι το πετύχαμε”.

ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Αναφερόμενος στον συνδυασμό του, ο Κώστας Ναλμπάντης θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τις γυναίκες που συμμετέχουν στο σχήμα του, τονίζοντας την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τους, κάτι που φάνηκε και προ ημερών από τη δημόσια εμφάνιση που έκαναν  για την Ημέρα της Γυναίκας. “Ακούγεται ότι πολλοί συνδυασμοί έχουν πρόβλημα να βρουν γυναίκες, λόγω της ποσόστωσης, ενώ εμείς αντίθετα δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα” τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Η πρόσφατη πρωτοβουλία υποψηφίων γυναικών της παράταξης μας, με αιφνιδίασε ευχάριστα και ήταν ένα πολύ καλό δείγμα αφενός της συμμετοχικής νοοτροπίας που επικρατεί μεταξύ μας κι αφετέρου της δυναμικής των γυναικών της παράταξης”.

“ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΩΣΗΣ” ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ “ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κώστας Ναλμπάντης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε η παράταξη του διαλόγου, της συνεργασίας, της διεκδίκησης. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, συνειδητή επιλογή μας είναι να επικεντρωθούμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην ουσία των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο κι όχι σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον τόπο. Αυτές τις πρακτικές τις αφήσαμε σε άλλους υποψηφίους, που προφανώς μέσα από την πόλωση προσδοκούν να αλιεύσουν ψήφους στα θολά νερά που προκαλούν.

Δεν θα ακολουθήσουμε τη λογική της στείρας αντιπαράθεσης όπως κάποιοι συνυποψήφιοί μας την περίοδο αυτή. Αυτό θα γίνει απο την πλευρά μας και μετά τις εκλογές, όπως επιτάσσει και ο ‘Κλεισθένης’ για το καλό των δημοτών μας. Και ως δημοτική αρχή, θα ζητήσουμε από όλους τους συνδυασμούς συνεργασία. Δεν αποκλείουμε κανέναν, παρά μόνον αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό στους δημότες της Αλεξάνδρειας”. Παράλληλα ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, μαζί με τους συνεργάτες του, τονίζοντας: “Είμαστε σε διαρκή κίνηση, επισκεπτόμαστε φορείς, ήδη για κάποιες απ αυτές τις επισκέψεις έχετε ενημερωθεί και συνεχίζουμε, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώσουμε στοιχεία που αφορούν πραγματικά προβλήματα του τόπου κι όχι για να φωτογραφιζόμαστε”.

ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αποφεύγοντας να μακρηγορήσει χωρίς ουσία και κρατώντας αποστάσεις απο λεκτικές παρορμήσεις εντυπώσεων, ο Κώστας Ναλμπάντης παρουσίασε  με σαφήνεια πέντε βασικούς άξονες του προγράμματός του συνδυασμού του, για τον δήμο Αλεξάνδρειας, που είναι οι εξής:
1. Απασχόληση, Επιχειρηματικότητα, Τοπική & Αγροτική Ανάπτυξη
2. Πολιτισμός
3. Κοινωνική συνοχή & Κοινωνική Αλληλεγγύη
4. Παιδεία – Αθλητισμός
5. Ποιότητα ζωής Πράσινο Καθαρή πόλη & σύγχρονα χωριά

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με σαφήνεια και χωρίς να αποφεύγει τίποτα, ο Κώστας Ναλμπάντης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση του alexandreia-gidas.gr σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ναλμπάντης απάντησε: Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος και είμαι επικεφαλής σε έναν ανεξάρτητο και καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα για τις δημοτικές εκλογές. Έχουμε αφήσει τις κομματικές ταυτότητες στην άκρη και μας ενδιαφέρει μόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας, η πόλη και κάθε χωριό του. Στην προσπάθεια αυτή, δεν γίνεται να έχουμε σχέση με κόμματα”.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σε άλλη ερώτηση του alexandreia-gidas.gr σχετικά με την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κώστας Ναλμπάντης απάντησε: “Διαφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μεγάλωσα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, μια πόλη με βαρύ όνομα. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Διαφωνώ. Αν όμως κάποιοι από το ψηφοδέλτιό μου συμφωνούν είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να έχουν την άποψή τους. Εμείς συνθέτουμε απόψεις και έχουμε κοινό παρονομαστή να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του δήμου Αλεξάνδρειας και στα ζητήματα των δημοτών του”.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

Με ειλικρίνεια και χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Κώστας Ναλμπάντης αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στον Παναγιώτη Γκυρίνη, στις εκλογές του 2014 και στους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή του, από τη δημοτική ομάδα του σημερινού δημάρχου, τονίζοντας: “Το 2014 δώσαμε τη μάχη μαζί με τον Παναγιώτη Γκυρίνη. Χάρηκα τη νίκη περισσότερο και από αυτή του 2002. Στη συνέχεια όμως όλα κινούνταν δημαρχοκεντρικά. Ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, διαπίστωσα διαφωνίες με πολλά αξιόλογα στελέχη του συνδυασμού (αναφέρθηκε στους Νίκο Αλεξόπουλο, Ισαάκ Χαλκίδη κ.α.).

Ήμουν αντιδήμαρχος, αλλά μόνο στα χαρτιά. Όχι μόνο δεν είχα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια μου αλλά και μου αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες που έπρεπε να είχα, όπως και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Πού υπάρχει αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και δεν είναι στην αρμοδιότητά του τα χωματουργικά μηχανήματα αλλά είναι στην αρμοδιότητα του αντιδημάρχου καθαριότητας;  Επί της ουσίας δεν μπορούσα να χειριστώ τίποτα. Ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος μου, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Γκυρίνη, μόλις στα 2,5 χρόνια της θητείας μου. Αρνήθηκα στη συνέχεια έμμισθη θέση προέδρου δημοτικού συμβουλίου διότι ουδέποτε αποσκοπούσα στα έξοδα παράστασης, μέσα από την παρουσία μου στον δήμο. Διάλεξα ένα καθαρό και δύσκολο δρόμο, παραμένοντας απλός δημοτικός σύμβουλος της ομάδας και όχι να ανεξαρτητοποιηθώ. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου να πριονίσω την καρέκλα του δημάρχου ή να πάω απέναντι και να χτυπάω αλύπητα μόνο για τις εντυπώσεις. Έντιμα όμως δήλωσα ανεξάρτητος όταν ήλθε η ώρα να προχωρήσω ως υποψήφιος δήμαρχος”.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μιλώντας για τη ΔΕΥΑΛ ο Κώστας Ναλμπάντης υπενθύμισε ότι στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της Επιχείρησης ένα από τα επτά έργα αποχέτευσης στην Ελλάδα, έγινε στην Αλεξάνδρεια ενώ τόνισε παράλληλα ότι έχοντας μια πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης του δήμου, δεν βρέθηκε ποτέ κατηγορούμενος για οτιδήποτε.

Επίσης σε σχέση με τη λειτουργία και το έργο της ΔΕΥΑΛ αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια στο έργο της επιχείρησης στην περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Μπάμπης Γκιόνογλου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Μιλώντας για το θέμα της καθαριότητας, ο Κώστας Ναλμπάντης χαρακτήρισε την Αλεξάνδρεια ‘βρώμικη πόλη’ και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπάρχει κατάντια στην καθαριότητα, είναι βρώμικη η πόλη και τα χωριά μας. Θα λύσουμε το πρόβλημα αξιοποιώντας σωστά το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στη διάθεση του δήμου και του αντίστοιχου μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτή είναι η λύση για την καθαριότητα του δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το ΦΟΣΔΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Κώστας Ναλμπάντης υπογράμμισε και τα εξής: “Το Πνευματικό Κέντρο τελείωσε, ωστόσο σήμερα δεν λειτουργεί. Ρωτήστε τον δήμαρχο γιατί. Στην ολοκλήρωση του Πνευματικού πρόσφερα, ποτέ όμως δεν άκουσα καλή κουβέντα από τον Δήμαρχο κι αυτό είναι χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κινηθεί ως δήμαρχος, εάν εκλεγεί, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κώστας Ναλμπάντης αναφερόμενος στη στην ανάγκη στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αλεξάνδρειας και ανέφερε χαρακτηριστικά: Για την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μια άμεση λύση είναι η επιλογή ειδικών συνεργατών με ειδικότητες που θα σχετίζονται με το αντικείμενό της. Θα πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα προγραμματική περίοδο και μπορούμε να το κάνουμε απο την πρώτη στιγμή. Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση θα πηγαίνουμε με ώριμες μελέτες, με πρόγραμμα και θα διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε ως δήμος, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη ετοιμότητα”.

1 Comment

  • ΑΨΟΓΟΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up