ΕΛΛΑΔΑ posted by

Ευρωεκλογές: 9 έδρες για ΝΔ, 6 για ΣΥΡΙΖΑ και από 2 για ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ δείχνει δημοσκόπηση

Ευρωεκλογές: 9 έδρες για ΝΔ, 6 για ΣΥΡΙΖΑ και από 2 για ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ δείχνει δημοσκόπηση

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εκτιμήσεις για τις έδρες που μπορεί να καταλάβουν τα ελληνικά κόμματα στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Οι εκτιμήσεις έγιναν με βάση την επεξεργασία στοιχείων που συγκέντρωσε η  Μονάδα Παρακολούθησης της Κοινής Γνώμης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υπολογίζονται με βάση τις δημοσκοπήσεις για τις προθέσεις ψήφου από κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 36% και αναμένεται ότι θα εκλέξει 9 ευρωβουλευτές (4 περισσότερους από όσους έχει σήμερα). Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παραμένει σταθερός στις 6 έδρες εκτιμάται πως θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου στο 25%.

Με ποσοστό που θα κυμαίνεται απο 8 έως 9% η Χρυσή Αυγή αναμένεται να είναι τρίτο κόμμα και θα εκλέξει ξανά 2 έδρες, ενώ το ΚΙΝΑΛ  υπολογίζεται κοντά στο 8% με επίσης 2 έδρες.

Δύο έδρες αναμένεται να εκλέξει και το ΚΚΕ συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό κοντά στο 7%.

Οριακά εκτός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρονται, η Ένωση Κεντρώων (με ποσοστό 2,6%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (με ποσοστό 2,2 %) ενώ φαίνεται να απέχουν πολύ απο το όριο εκλογής, το Ποτάμι (εμφανίζοντας ποσοστό  1,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%), η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%).

Εντύπωση προκαλεί ότι η μέτρηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταγράφει δημοσκοπικά ίχνη άξια αναφοράς, για κόμματα όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Δημιουργία Ξανά- Τζήμερος”.

Πάντως σε περίπτωση που κάποιο κόμμα ή κόμματα καταφέρουν να πετύχουν το όριο εκλογής ή να κερδίσουν παραπάνω έδρα ή έδρες, αυτές θα αφαιρεθούν από τον αριθμό των εδρών που φαίνεται να συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συνολικά είκοσι μία (21)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up