ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ανεβάζουν ταχύτητα οι… “Πράξεις για τη Μακεδονία” και «φέρνουν» τον Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη

Ανεβάζουν ταχύτητα οι… “Πράξεις για τη Μακεδονία” και «φέρνουν» τον Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει ο συνδυασμός του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία, “Πράξεις για τη Μακεδονία” του υποψήφιου περιφερειάρχη Χρήστου Παπαστεργίου και ιδιαίτερη έμφαση δίνει σε δύο εκδηλώσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να παραστούν και πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ απο την Ημαθία και κυρίως αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι του συνδυασμού.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού του Χρήστου Παπαστεργίου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η διακήρυξη του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία» καθώς και οι βασικές προγραμματικές θέσεις του. Παράλληλα θα ανακοινωθούν τα ονόματα περίπου 40 με 45 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμίσουμε όπως ήδη έχουμε αναφέρει στο zoomerang.gr ότι με ανάλογο τρόπο, δηλαδή με εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες και των άλλων έξι νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (και στη Βέροια), θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του συνδυασμού για τις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Η επομένη (έμμεση) εκδήλωση του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Καψής» της Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το θέμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού είναι «Τέρμα στην αποτελμάτωση» και τυπικά την εκδήλωση διοργανώνει το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» το οποίο συγκροτούν κυρίως στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Πρόκειται όμως στην ουσία για μια ανοιχτή εκδήλωση που στόχο έχει να καταδείξει ότι ο συνδυασμός “Πράξεις για τη Μακεδονία” αποτελεί τον συνδυασμό που εκφράζει την κεντροαριστερά στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όχι ο αντίστοιχος συνδυασμός που εκπροσωπεί πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ- 3 Χρήστο Γιαννούλη.

Κι αυτός είναι ο λόγος που πριν από την ομιλία Σημίτη θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου ο οποίος ήταν από τους βασικούς εισηγητές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τον πρώην πρωθυπουργό της εποχής του ΠΑΣΟΚ.

Μείνεται συντονισμένοι στο zoomerang.gr καθώς υπάρχει πολύ παρασκήνιο καθώς ο Κώστας Σημίτης δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο “ρεύμα” στη Θεσσαλονίκη και στις κομματικές οργανώσεις της Μακεδονίας (οι Σημιτικοί του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ήταν ελάχιστοι και καλά που υπήρχε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τις κινητοποιήσεις). Κι αυτός είναι ο λόγος που αναμένεται με ενδιαφέρον η προσέλευση στην εκδήλωση της Δευτέρας ειδικά μετά την μαζική προσέλευση στελεχών και απλού κόσμου στην πρόσφατη εκδήλωση με τη Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη.

Καμία η σύγκριση; Θα δείξει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up