ΗΜΑΘΙΑ posted by

Made in Imathia η πρόταση Μητσοτάκη για γραμμή στέβιας στη Βιομηχανία Ζάχαρης

Made in Imathia η πρόταση Μητσοτάκη για γραμμή στέβιας στη Βιομηχανία Ζάχαρης

Ημαθιώτικης προέλευσης είναι η ιδέα για γραμμή παραγωγής υποκατάστατου ζάχαρης, που παρουσίασε προ ημερών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στο Πλατύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδέα γεννήθηκε στον στελεχιακό χώρο των κονσερβοποιών της Βέροιας όπου η συνεχής ζήτηση για κομπόστες με υποκατάστατο ζάχαρης τους οδήγησε σε σκέψεις για χρήση γλυκαντικού από στέβια. Και μέσω αυτών μεταφέρθηκε πρώτα στον Γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη και αμέσως μετά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος την υιοθέτησε αμέσως.

Παράλληλα, η ίδια ιδέα για το ενδεχόμενο παραγωγής υποκατάστατου ζάχαρης από στέβια, μέσω της Βιομηχανίας Ζάχαρης είχε τεθεί και στις συζητήσεις και τους σχεδιασμούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσωπικά και σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη ασχολούνται εδώ και καιρό με το θέμα της Βιομηχανίας Ζάχαρης, θέλοντας να συμβάλουν σε μια αποτελεσματική λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και των εργοστασίων της. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα είχε γίνει και έκτακτη συζήτηση για τη Βιομηχανία Ζαχάρεως στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Βέβαια από το να λες και να προτείνεις κάτι ως δημόσιο πρόσωπο ή ως πολιτικός, μέχρι την (εάν γίνει) εφαρμογή του, απέχει πολύ ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για μια εργοστασιακή δομή που ήδη βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης ή διάλυσης λόγω χρεών και όλα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, υπό το φως των συνεχών εξελίξεων με τις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις.

Όλα όμως για να γίνουν, πρέπει πρώτα να ειπωθούν. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη δρόμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up