ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Στο στενό πυρήνα του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στο στενό πυρήνα του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στο στενό πυρήνα του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, όπως πληροφορούμαστε από το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου, της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας και ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας είναι η τριάδα που έχει σχεδιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση πάντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» θα περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ, οριζόντια, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια: Ο φόρος που θα πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι κατά 20% μειωμένος το 2020 και κατά 10% επιπλέον το 2021. Το δημοσιονομικό κόστος για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της περικοπής είναι περίπου 600 εκατ. ευρώ, καθώς η μείωση αφορά και τον κύριο και τον συμπληρωματικό φόρο.

2. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, ώστε ο συντελεστής από το 28% που είναι το 2019 να φτάσει στο 20% το 2021.

3. Μείωση σε 5% από 10% του φορολογικού συντελεστή με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα. Eτσι, σε συνδυασμό με τη μείωση του φόρου, ο πραγματικός συντελεστής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί στο 24%.

4. Μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήμερα.

5. Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει άμεση ανάμειξη στην κατάρτιση του νομοσχεδίου, στην οποία εμπλέκονται ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στο παρελθόν μεταξύ άλλων έχει εργαστεί και στον ΟΟΣΑ και έχει διατελέσει προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η μείωση φόρων και η δημιουργία ενός απλού και σταθερού φορολογικού πλαισίου είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του κ. Μητσοτάκη για την ανάταξη του κλίματος και την επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν και σε νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος του είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα από την ανάπτυξη και όχι μέσα από τη λιτότητα και έτσι να βελτιώνει και τη βιωσιμότητα του χρέους. Αν αυτό γίνει εφικτό, επόμενος στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευση, πάνω σε αυτή τη βάση, των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Πηγή: parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up