ΗΜΑΘΙΑ posted by

Η συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο κι ένα σχόλιο με αφορμή…

Η συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο κι ένα σχόλιο με αφορμή…

Συνάντηση με τον βουλευτή Ημαθίας και αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, πραγματοποίησαν χθες (Δευτέρα) εκπρόσωποι της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Η συνάντηση έγινε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στη Βέροια, με τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου να ενημερώνουν τον Απόστολο Βεσυρόπουλο για τα αγροτικά ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής και θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα και φλέγοντα σε σχέση με την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου, το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ροδάκινο και η αύξηση του ποσού ανά στρέμμα που ‘λαμβάνουν’ σήμερα οι ‘δικαιούχοι’ ροδακινοπαραγωγοί καθώς και η μείωση της απαιτούμενης προς χυμοποίηση ποσότητας, η άδικη και υπερβολική φορολόγησή τους, οι χαμηλές τιμές πώλησης των ροδάκινων και νεκταρινιών, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Σοβαρά θέματα που χρειάζονται εξ ίσου σοβαρή αντιμετώπιση και οι ενημερωτικές συναντήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας όπως και οι σχετικές παρεμβάσεις του, σίγουρα είναι χρήσιμες και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο κινείται στη σωστή κατεύθυνση η τοπική πολυδιάσπαση του αγροτικού κόσμου μέσω της ύπαρξης πολυάριθμων αγροτικών συλλόγων (για τα δεδομένα μιας περιοχής όπως η Ημαθία) σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Το σχολιάζουμε με αφορμή τη συνάντηση που προαναφέραμε, χωρίς να σχετίζεται το ένα με το άλλο, αλλά επειδή μας δόθηκε η ευκαιρία. Εκτός κι αν κάνουμε λάθος εκτίμηση για την αναγκαιότητα της ύπαρξης τόσων αγροτικών συλλόγων στην Ημαθία. Κάνουμε;
Ας μας απαντήσουν πρώτα από όλους οι ίδιοι οι σύλλογοι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up