ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο Χρήστος Αντωνίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος και μια επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Χρήστος Αντωνίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος και μια επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη σφοδρή αντίδραση του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο που προβλήθηκε η συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με εκπροσώπους των Ελλήνων δημιουργών (ως «σποτ προεκλογικής προβολής» όπως ισχυρίζεται ο Στ. Ξαρχάκος) έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς σχόλια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου.

Τι άλλο να σχολιάσει όμως ο ρουμλουκιώτης βουλευτής όταν ο ίδιος ο Ξαρχάκος, στην ίδια «ανοιχτή» επιστολή του, αναφέρεται ονομαστικά και στον Αλέξη Τσίπρα, τον συγκρίνει στο συγκεκριμένο θέμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σχολιάζει απο μόνος του.

Η επιστολή του Σταύρου Ξαρχάκου, όπως την αναδημοσίευσε ο Χρήστος Αντωνίου, αναφέρει:

Σταύρος Ξαρχάκος
προς Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.
Λυπάμαι πάρα πολύ.
Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοι βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα.
Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ. Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.
Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κράτος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει).
Τέλος, να πληροφορήσω τον κ. Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη.

1 Comment

  • Χαχαχαχαχααα, χαχαχαχαχααα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up