ΗΜΑΘΙΑ posted by

Έρχεται αύριο στη Βέροια ο Νότης Μαριάς και δίνει απαντήσεις…

Έρχεται αύριο στη Βέροια ο Νότης Μαριάς και δίνει απαντήσεις…

Στη Βέροια αναμένεται αύριο Κυριακή των Βαΐων ο πρόεδρος του Κόμματος ‘Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος’, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, πρόεδρος του κόμματος “Ελλάδα- Ο άλλος δρόμος” και όπως έγινε γνωστό μεταξύ των άλλων θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Στο πλευρό του Νότη Μαριά θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, Φώτης Φανιάδης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα “Ελλάδα- Ο άλλος δρόμος” ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έγινε η αιτία για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σε ότι αφορά στην Ημαθία και κυρίως την πολύ μεγάλη μαχητικότητα που δείχνει για τα θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού με έμφαση στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονία των Ποντίων.

Ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα το τελευταίο διάστημα με αφορμή την καταγγελία του Νότη Μαριά ότι σε πρόσφατη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απουσίαζαν όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μαριά, είχε ως αποτέλεσμα, να καταψηφιστεί πρόταση του Νότη Μαριά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων λόγω έλλειψης ψήφων καθώς υπέρ της πρότασής του ψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

Η απόρριψη της πρότασης Μαριά για ψήφισμα από το ευρωκοινοβούλιο υπέρ την Γενοκτονία των Ποντίων προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από Ποντιακά Σωματεία που στράφηκαν κυρίως κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ (για τη ΝΔ ήλθε στο “καπάκι” και η τοποθέτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή της ότι δεν υπάρχει θέμα Γενοκτονίας Ποντίων) με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί μεγάλος θόρυβος που προκάλεσε και την αντίδραση της άλλης πλευράς, με την Εύα Καϊλή του ΚΙΝΑΛ να κατηγορεί το Νότη Μαριά για fake news προσθέτοντας ότι “υπονομεύει την Εθνική προσπάθεια” στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Συνεπώς, αύριο Κυριακή επισκέπτεται τη Βέροια ο Νότης Μαριάς και αναμένεται ότι θα μιλήσει και θα δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω.
Θέματα για τα οποία ο Ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του, ο Φώτης Φανιάδης ήδη έχει δώσει τις δικές του ξεκάθαρες απαντήσεις κι αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να τους κοιτά όλους στα μάτια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up