ΗΜΑΘΙΑ posted by

Το μήνυμα του Νίκου Μπρουσκέλη για την «αποφράδα» επέτειο της 21ης Απριλίου

Το μήνυμα του Νίκου Μπρουσκέλη για την «αποφράδα» επέτειο της 21ης Απριλίου

Ο Νίκος Μπρουσκέλης (υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας) μπορεί να είναι πολιτικός της νέας γεννιάς, είναι όμως κι ένας καταρτισμένος πολιτικός, ζυμωμένος με την πλήρη έννοια του όρου και απο άποψη γνώσης και απο την πλευρά της πολιτικής ιστορίας. Δεν είναι ευκαιριακός στην πολιτική ούτε απο συγκυρία κι αυτό φαίνεαι απο τον τρόπο που πολιτεύεται γενικά και κυρίως απο τον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν τοποθετείται.

Με ένα τέτοιο προφίλ και κυρίως με ρίζες αυθεντικές στον χώρο της κεντροαριστράς αλλά και με αντίστοιχες μνήμες λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και σιωπηλός σε μια μέρα σαν τη σημερινή (21 Απριλίου). Χωρίς κραυγές, χωρίς ημιμαθείς τοποθετήσεις και έχοντας πάντα τη σαφήνεια και τη λιτότητα σε πρώτο πλάνο σε όλες τις τοποθετήσεις του, αναφέρθηκε στην ημέρα δημοσιεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια χαρακτηριστική φωτογραφία απο τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ με τους Αλέκο Παναγούλη και Σπύρο Μουστακλή (πρώτη φωτο) , γράφοντας:

52 χρόνια μετά. Δεν ξεχνούμε την αποφράδα ημέρα που η χώρα μπήκε στο γύψο.Που καταργήθηκαν οι ατομικές ελευθερίες. Που εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες πολιτες. Που οδήγησε η εφτάχρονη τυρρανια στην τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Αλλά επαγρυπνούμε κιολας και αγωνιζόμαστε για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία, για περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Γιατί τίποτα στην ζωή ουτε είναι δεδομένο, ούτε χαρίζεται. Τα πάντα είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Σε πέντε αράδες τα είπε όλα ο Νίκος Μπρουσκέλης και σίγουρα δεν «έγραψε» μόνο αλλά κι ακούστηκε ευρύτερα και δυνατά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up