ΗΜΑΘΙΑ posted by

Κι αυτό το Πάσχα η Κατερίνα Παπακώστα ήλθε στην Ημαθία κι εμείς σχολιάζουμε το χθες και το σήμερα

Κι αυτό το Πάσχα η Κατερίνα Παπακώστα ήλθε στην Ημαθία κι εμείς σχολιάζουμε το χθες και το σήμερα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, θα περάσει κι αυτό το Πάσχα στην Ημαθία (ο Αρχάγγελος Νάουσας είναι τόπος καταγωγής του συζύγου της, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και στο πλαίσιο αυτό χθες Μ. Παρασκευή έφθασε στη Βέροια και πραγματοποίησε διάφορες επισκέψεις και συναντήσεις με φίλους της.

Εθιμοτυπικά η υφυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας όπου αντάλλαξε ευχές με αξιωματικούς και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ που υπηρετούν εκεί ενώ επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δήμαρχου Βέροιας, Αντώνη Μαρκούλη, τον οποίο υποστηρίζει εκλογικά το κόμμα της, η Νέα Ελληνική Ορμή (θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με δηλώσεις).

Στις περιφερειακές εκλογές βέβαια, η Κατερίνα Παπακώστα και το κόμμα της έχουν μια εντελώς διαφορετική πολιτική επιλογή καθώς για την Κεντρική Μακεδονία (και για την Ημαθία) υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Εξίσου διαφορετική η προσέγγιση της ίδιας και σε άλλους δήμους όπου δεν υποστηρίζει υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ (όπως κάνει στη Βέροια) αλλά «αντάρτες» υποψήφιους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τον Γιώργο Ορφανό και στον δήμο της Αθήνας τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Πέρυσι τέτοια εποχή, όταν η Κατερίνα Παπακώστα ήταν ακόμη ανεξάρτητη βουλευτής του «καραμανλικού χώρου» όπως η ίδια υποστήριζε (χωρίς να το «σχολιάσει» ποτέ ο ίδιος ο Καραμανλής), είχε έλθει πάλι για το Πάσχα στην Ημαθία. Μάλιστα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι από εδώ, εκείνη την εποχή, ξεκινούσε το νέο κόμμα της, τη Νέα Ελληνική Ορμή (σχετική και η ανάρτηση που είχε κάνει τότε στο twitter όπως φαίνεται παρακάτω)

Ήταν η εποχή που ο σύζυγός της, ο απόστρατος στρατηγός Θόδωρος Σιδηρόπουλος, συμπεριλαμβάνονταν ακόμη μεταξύ των πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία ενώ η ίδια η Κατερίνα Παπακώστα εξακολουθούσε να μην κρατά αποστάσεις από απόψεις που κατά καιρούς είχε εκφράσει για τον Αλέξη Τσίπρα, Όπως ενδεικτικά όταν τον είχε αποκαλέσει «θλιβερό» («Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν» είχε δηλώσει στις 14 Αυγούστου 2014) ή όπως όταν τον είχε χαρακτηρίσει «παθιάρη ευρωλάγνο» («Είναι προφανές ότι , ο Τσίπρας από ευρωφοβικός μεταλλάχθηκε σε παθιάρη ευρωλάγνο» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στις 25 Ιουνίου 2016).

Είχε τότε (πέρυσι το Πάσχα) και συναντήσεις στη Βέροια με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Γιώργος Μηνάς, η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη και άλλους, από τα οποία προφανώς συνάντησε  άρνηση (aka «πόρτα») σε σχέση με τα πολιτικά σχέδιά της εφόσον οι συζητήσεις μεταξύ τους περιλάμβαναν κι αυτό το θέμα και δεν είχαν περιοριστεί μόνο μεταξύ τσαγιού και συμπάθειας στους χώρους του ζεστού καφέ ΣΤΑΡ (που ήδη λείπει έντονα από τον πολιτικό κόσμο της πόλης).

Τελικά πολλά άλλαξαν τόσο από τις 20 Ιουλίου 2018 όταν ίδρυσε τον πολιτικό σχηματισμό της Νέας Ελληνικής Ορμής και δεν την ακολούθησε στελεχιακά κανένας Ημαθιώτης και κυρίως από τις 29 Αυγούστου 2018 όταν εντάχθηκε  στην κυβέρνηση Τσίπρα, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αρκετά πιο μετά και η Νέα Δημοκρατία, λειτουργώντας «βραδυφλεγώς» ως συνήθως, «απάλλαξε» τον σύζυγο της Κατερίνας Παπακώστα από τα καθήκοντα του πολιτικού στελέχους για την Ημαθία (από μέλος του κόμματος δεν ξέρουμε καθώς εκεί όποιος πληρώνει «κάρτα μέλους» γίνεται αυτόματα και χωρίς άλλη διαδικασία). Είχαμε γράψει και σχετικό ρεπορτάζ επ΄αυτού στο zoomerang.gr που μπορείτε να το διαβάσετε ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, η Κατερίνα Παπακώστα παραμένει μια Ημαθιώτισσα κι αυτό δεν αλλάζει. Ήταν όμως κάποτε και Βεροιώτισσα καθώς έζησε στην πόλη στα χρόνια που σπούδαζε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (εδώ ισχύει το «μια φορά Βεροιώτισσα πάντα Βεροιώτισσα»). Στο πλαίσιο αυτό είναι φυσικό να ενδιαφέρεται και κάπως παραπάνω για τον τόπο μας κι αυτό της το αναγνωρίζουμε και δεν το θεωρούμε καθόλου υποκριτικό. Το αντίθετο.

Για να το κλείσουμε: Το έχουμε σχολιάσει  στο zoomerang.gr κι άλλη φορά. Στην Ημαθία δεν έχουμε μόνο 4 βουλευτές. Έχουμε 6 εάν προσθέσουμε και τον Ημαθιώτη πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο αλλά και την δικιά μας Κατερίνα Παπακώστα. Ποιος στη χάρη μας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up