ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ posted by

Η Κεντρική Ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη στην Αλεξάνδρεια (εικόνες-βίντεο)

Η Κεντρική Ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη στην Αλεξάνδρεια (εικόνες-βίντεο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου με την Κεντρική Ομιλία στην Αλεξάνδρεια ο προεκλογικός αγώνας του συνδυασμού «Αξίζουμε Καλύτερα» και του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Ναλμπάντη.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη ο οποίος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο «Αξίζουμε Καλύτερα» όλου του δήμου Αλεξάνδρειας.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την Κεντρική Ομιλία του κ. Ναλμπάντη και το κείμενο της ομιλίας του:

ΒΙΝΤΕΟ:

ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2019

Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας,

Σας ευχαριστούμε για την αποψινή σας μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Σας ευχαριστούμε, γιατί η σημερινή σας παρουσία, βάζει τέλος στο ερώτημα ποια  θα είναι η αυριανή Διοίκηση,

βάζει τέλος στο ερώτημα ποιο ψηφοδέλτιο θα είναι πρώτο στις 26 του Μάη και θα καθορίσει την τύχη του Δήμου.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Εσείς, ο λαός της Αλεξάνδρειας, δώσατε την απάντηση.

Η Αλεξάνδρεια ψήφισε.

Η Αλεξάνδρεια ψήφισε, ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, γιατί είναι ένας συνδυασμός χωρίς εξαρτήσεις,

Χωρίς δεσμεύσεις,

χωρίς κομματική ταυτότητα,

χωρίς να απολογείται πουθενά, παρά μόνο σε ΣΑΣ

………………

Στις 26 του Μάη θα καθοριστεί η πορεία του Δήμου μας.

Η Αλεξάνδρεια δεν αντέχει άλλη μια χαμένη τετραετία. Έχει ανάγκη από μια ΝΕΑ, ΙΚΑΝΗ, ΦΕΡΕΓΓΥΑ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Είναι ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να εκφραστεί και να δυναμώσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ φωνή του πολίτη της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Και ο συνδυασμός ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, αυτό εκφράζει.

Στο επίκεντρο της πολιτική μας είναι,

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και η συμμετοχή του στο Δήμο.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ που ΟΛΟΙ μαζί θα πρέπει να κάνουμε την καθημερινή του ζωή, πιο ποιοτική, πιο ανθρώπινη.

Κάναμε μια σοβαρή και ευαισθητοποιημένη προσπάθεια προσδιορισμού και καταγραφής πολλών από τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο και μας απασχολούν όλους.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν περισσότερα και θα προκύψουν νέα. Δηλώνουμε όμως, ότι με τη δική μας παρουσία στη Διοίκηση του Δήμου και την ενεργοποίηση των πολιτών, θα δώσουμε στο Δήμο μας τη χαμένη του αξία.

Η κοινωνική πολιτική, τα προβλήματα της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία, η καθαριότητα  και γενικά η οικονομική ανάπτυξη των κοινωνικών ομάδων, η εξέλιξη και η πρόοδος της περιοχής μας, πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται με προεκλογικούς λόγους και αποσπασματικές ενέργειες.

Το πρόγραμμά μας θα κινηθεί αναλογικά και στοχευμένα στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης των Δημοτικών Διαμερισμάτων με την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Αναφέρεται  σε πέντε πυλώνες με στρατηγικές κατευθύνσεις για ανάπτυξη και απασχόληση, για προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

………………………………………………………..

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, την  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΤΟΠΙΚΗ  και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ειδικότερα περιλαμβάνει προσπάθειες για τη δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Προβλέπει συνεργασίες και διοργάνωση κοινών δράσεων με φορείς, όπως και κέντρα δια βίου μάθησης καθώς και ανάπτυξη του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος με την ίδρυση γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στον πυλώνα αυτόν ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην απλούστευση των διαδικασιών του δήμου για τη συνεργασία του, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του.

Ο δεύτερος αφορά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ο Δήμος μπορεί με την πολύπλευρη ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και με την τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης του τοπικού κυρίως δυναμικού, να βοηθήσει την πολιτιστική ανάπτυξή του.

Ο δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει το κέντρο ανάπτυξης των πολιτιστικών δρώμενων σε όλο το Ρουμλούκι.

Στο σημείο αυτό η πρώτη προτεραιότητα αναφέρεται στην λειτουργική ενσωμάτωση του νέου  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ μας κέντρου στις καθημερινές δραστηριότητες του δήμου Αλεξάνδρειας, με την χρήση του από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, με διάφορα Συνέδρια , Θέατρα, Μουσικές σκηνές , ομιλίες, διάφορα δρώμενα και θεσμοθέτηση εβδομάδας ερασιτεχνικού θεάτρου με δημιουργό τη Θεατρική Ομάδα του δήμου μας.

Περιλαμβάνει την συγκρότηση ενός ετήσιου ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων και την καθιέρωση καλλιτεχνικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη του δήμου μας ως κέντρου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το πολιτιστικό κέντρο μπορεί να καταστεί ανοιχτό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης και βήμα για κάθε καλλιτεχνική δημιουργική ομάδα της πόλης για να παρουσιάσει τη δουλειά της.

Ακόμη στοχεύουμε σε συνεργασία με την υπογραφή μνημονίων  συνεργασίας με φορείς της Θεσσαλονίκης όπως την Μονή Λαζαριστών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ή την Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο τρίτος πυλώνας  είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Ο Αθλητισμός στη σημερινή εποχή αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στην κοινωνικοποίηση και διαπαιδαγώγηση των νέων.

Στον αθλητισμό προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός ΟΛΩΝ των αθλητικών εγκαταστάσεων  και η δημιουργία νέων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και η αποπεράτωση του κλειστού του Λιανοβεργίου.

Η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου όλο το χρόνο εξυπηρετώντας και ανάγκες υγείας.

Διεκδικούμε το γυμναστήριο Βαρέων αθλημάτων και πάλης ώστε να γίνουμε κέντρο ανάπτυξης των δυναμικών αθλημάτων για την κεντρική Μακεδονία αφού το άθλημα ιδιαίτερα της πάλης σε Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Ξεχασμένη βρίσκεται σε άνθηση. (βράβευση ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Θέλουμε ένα ανανεωμένο σχολείο. Ζεστό, φιλικό, ανθρώπινο. Να αναπτύσσει τις ικανότητες των μαθητών, να καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά τους, να διευκολύνει την έκφραση της νεανικής προσωπικότητας. Να καλύπτει τις ανάγκες του τόπου και να συνδέεται με τις ανάγκες του κοινωνικού περίγυρου.

Στον πυλώνα αυτόν επιδιώκεται η δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων και η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων, για να έχουμε σχολεία  αυτόνομα ενεργειακά , ασφαλή και πλήρως ενσωματωμένα στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες των μαθητών.

Συνεργασία με τους  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Ο τέταρτος πυλώνας  περιλαμβάνει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη για το Δήμο της Αλεξάνδρειας. Πρέπει να δράσει ως συντονιστής, προωθώντας συνεργασίες, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες φορέων της πόλης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Η μέχρι τώρα μοιρολατρική συμπεριφορά των διοικήσεων, οδήγησε σε μαρασμό και πλήρη αποδυνάμωση στη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών και του Κέντρου Υγείας.

Πρέπει επιτέλους οι ευαίσθητες ομάδες του Δήμου, να απολαύσουν τη κοινωνική θαλπωρή που δικαιούνται. Απαιτείται άμεσα η δημιουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας, με κοινωνική λειτουργό, της οποίας η απουσία στο Δήμο και στο Κέντρο Υγείας, είναι αισθητή.

Και βέβαια η υγεία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η τρίτη ηλικία, οι πολύτεκνοι, η γυναίκα και οι παραγωγικές τάξεις χρειάζονται άμεσα την κοινωνική φροντίδα του Δήμου.

Εδώ διεκδικούμε και δημιουργία κέντρων υποστήριξης των ευπαθών συμπολιτών μας σε κάθε χωριό και στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι ΟΛΑ τα προγράμματα που τρέχουν τόσο για τους ευπαθείς συνδημότες μας όσο και  ιδιαίτερα για τους ROMΑ.

Δημιουργούμε δίκτυο εθελοντισμού  στο δήμο Αλεξάνδρειας και καθιστούμε προσβάσιμα στους ΑΜΕΑ όλα τα δημοτικά κτίρια.

Ο πέμπτος πυλώνας  περιλαμβάνει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, το ΠΡΑΣΙΝΟ, την ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ και τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΑ.

Εδώ στοχεύουμε στην ανάπλαση όλων των ΠΛΑΤΕΙΩΝ με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των υποβαθμισμένων γειτονιών.

Φροντίζουμε για τα αδέσποτα και συνεργαζόμαστε με τις εθελοντικές οργανώσεις των πολιτών, δημιουργώντας πάρκο οικόσιτων ζώων συντροφιάς.

Αναδεικνύουμε με αναπλάσεις χώρους φυσικού κάλους και προβαίνουμε στην αναστύλωση ναών που βρίσκονται διάσπαρτοι στα χωριά μας ως μνημεία του 16ου και 17ου αιώνα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Εφαρμόζουμε συστήματα υπογειοποίησης των κάδων και κάνουμε νέες δενδροφυτεύσεις με σχέδιο και γνώση.

……………………………………………………

Όλα όμως αυτά φίλες και φίλοι, θα γίνουν πράξη με την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι αναγκαιότητα να συγκροτήσουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί στην υπηρεσία των δημοτών του.

Ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, με νέα οργάνωση, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με γρήγορη παροχή υπηρεσιών, που να επιμελείται για την άψογη καθαριότητα, την άνετη κυκλοφορία πολιτών και αυτοκινήτων, αποκεντρωμένο, με ισχυρά Τοπικά Συμβούλια.

Ένα Δήμο με κοινωνική ευαισθησία, φροντίδα και πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ένα Δήμο στήριγμα του άνεργου, του αγρότη, του επαγγελματία.

Ένα Δήμο με πολιτιστική ανάπτυξη, με δραστήριους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Ένα Δήμο σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, με ανοιχτούς ορίζοντες, έχοντας πάντα δεδομένη την πίστη στην παράδοση και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Θέλουμε την επομένη των εκλογών να σας κοιτάμε στα μάτια και να λέμε την αλήθεια.

Μια λάμψη είναι χαραγμένη στα πρόσωπά μας. Είναι ζωγραφισμένη στη ματιά μας, είναι η αλήθεια για το όνειρό μας να κάνουμε την Αλεξάνδρεια και τα χωριά μας ένα Δήμο ανθρώπινο.

Να είστε σίγουροι πως θα δώσουμε την ψυχή μας για να αλλάξει όψη ο δήμος μας.

Και θα αλλάξει. Γιατί σήμερα, εσείς, ο Αλεξανδρινός λαός μίλησε,

Ή μάλλον δε μίλησε, βροντοφώναξε, ότι όλοι μαζί ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση, στις διαχωριστικές λογικές.

Γιατί ?

Γιατί εμείς αξίζουμε και δικαιούμαστε κάτι καλύτερο

Γιατί αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο δήμο.

Γιατί αξίζουν και δικαιούνται τα γηρατειά μας που ζήσανε και προκόψανε σ΄ αυτόν τον τόπο, να χαμογελάνε και να ζούνε ευτυχισμένοι.

Δεν ψηφίζουμε τη σημερινή Διοίκηση, γιατί δεν χωράει τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας.

Δεν ψηφίζουμε τη μέχρι τώρα αντιπολίτευση, που έμμεσα ή άμεσα στήριξε με τις επιλογές της τη Διοίκηση.

Δεν ψηφίζουμε αυτούς που καθοδηγούνται και απολογούνται στο κόμμα.

Δεν ψηφίζουμε τις δυνάμεις της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΗΤΤΗΘΕΙ ΗΘΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ.

Ψηφίζουμε την αυτονομία, την ανεξαρτησία.

Ψηφίζουμε για ένα Δήμο ανοιχτό σε ΟΛΟΥΣ. Χωρίς διαχωριστικές λογικές και προκαταλήψεις.

Ψηφίζουμε για ένα σύγχρονο, όμορφο, καθαρό, αναπτυξιακό Δήμο.

Ψηφίζουμε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του πολίτη στα δρώμενα.

Ψηφίζουμε ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για τη ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Για την ΝΙΚΗ της  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Για την ΝΙΚΗ της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up