ΒΕΡΟΙΑ posted by

Β’ Κυριακή: Η Γεωργία Μπατσαρά μπορεί να πετύχει ένα θαύμα εκτός κι αν…

Β’ Κυριακή: Η Γεωργία Μπατσαρά μπορεί να πετύχει ένα θαύμα εκτός κι αν…

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 για τον δήμο Βέροιας, τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής έφεραν μπροστά τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη με ποσοστό 33,62% με δεύτερο τον Κώστα Βοργιαζίδη με ποσοστό 25,45%. Η δεύτερη Κυριακή εκείνων των εκλογών χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη μετακίνηση στελεχών και ψηφοφόρων (και του νεοδημοκρατικού χώρου), που ενώ την πρώτη Κυριακή ψήφισαν τον Καραπαναγιωτίδη (υποψήφιο της ΝΔ) τη δεύτερη Κυριακή «πήγαν» στον Βοργιαζίδη και τον έκαναν δήμαρχο με ποσοστό 54,10%

Επιβεβαιώθηκε έτσι, το σενάριο που φοβόταν περισσότερο ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης και οι συνεργάτες του. Να «πάθει» ότι έπαθε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης  στις δημοτικές εκλογές του 2010. Στις εκλογές εκείνες ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, συγκέντρωσε την πρώτη Κυριακή ποσοστό 45,60% έναντι 43,04% της αντιπάλου του, Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Και τη δεύτερη Κυριακή ο Λάζαρος έχασε τις εκλογές διότι «ανέβηκε» μόλις 3 μονάδες (48,87%) ενώ η Χαρούλα «ανέβηκε» στο 51,13% και ξανακέρδισε τις εκλογές.

Στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές, ο Κώστας Βοργιαζίδης πέτυχε ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που έφθασε στο 36,87% ενώ η Γεωργία Μπατσαρά με μόλις 18,52% πέρασε στον δεύτερο γύρο για να αναμετρηθεί μαζί του, στον «τελικό» της δεύτερης Κυριακής.

Ο Βοργιαζίδης  ξέρει ότι ακόμη και με 36,87% δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Άλλωστε το «έργο» το έχει ξαναδεί έστω κι αν η συμμετοχή του συνοδεύτηκε από happy end.

Η Μπατσαρά από την πλευρά της, ελπίζει σίγουρα να έχει την τύχη του Βοργιαζίδη (κόντρα στον Καραπαναγιωτίδη) και της Ουσουλτζόγλου (κόντρα στον Τσαβδαρίδη), «βλέπει» όμως και κάτι άλλο.  Ότι τέτοιες ανατροπές έγιναν όταν τα ποσοστά ήταν 25% και 43% και όχι 18,5%. 

Γνωρίζει επίσης και η ίδια ως μαθηματικός (καλύτερα από τον καθένα) ότι για να γίνει 50,5 το σημερινό 18,5 χρειάζονται άλλο 32%. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό που για να καλυφθεί δεν χρειάζεται μόνο οργάνωση αλλά κι ένα… θαύμα.

Αυτό όμως, το θαύμα, ίσως να είναι το πιο δυνατό σημείο της Γεωργίας Μπατσαρά έναντι του αντιπάλου της (αντιλαμβάνεστε όλοι τι εννοούμε και που το «πάμε».

Εκτός κι αν τελικά αποδειχθεί πως… άλλη είχε το όνομα κι άλλος είχε τη χάρη (και επίσης αντιλαμβάνεστε τι εννοούμε).

Γρίφος; Καθόλου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up