ΗΜΑΘΙΑ posted by

Από αύριο ανακοινώσεις υποψηφίων της ΝΔ. Φήμες για αλλαγές ονομάτων στην Ημαθία

Από αύριο ανακοινώσεις υποψηφίων της ΝΔ. Φήμες για αλλαγές ονομάτων στην Ημαθία

Από αύριο Παρασκευή ξεκινά η ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων βουλευτών από την πλευρά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές και πληροφορίες που διέρρευσαν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν κυρίως εκλογικές περιφέρειες που δεν σχετίζονται με αναμετρήσεις δημοτικών εκλογών που θα κριθούν στη Β Κυριακή προκειμένου οι αποκλεισμοί στελεχών από τα ψηφοδέλτια να μη μπορούν να επηρεάσουν τέτοια αποτελέσματα.

Για εκλογικές περιφέρειες όπως η Ημαθία οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη επίσης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, μεταξύ των θεωρούμενων σίγουρων για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας είναι και οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Τάσος Μπαρτζώκας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στην περίπτωση του υποψηφίου που θεωρείται ότι «καλύπτει» τοπικά την περιοχή της Νάουσας, όπου μέχρι πρότινος αναφέρονταν ο Προκόπης Μπίλης ως επικρατέστερος κάτι που πλέον δεν φαίνεται να ισχύει ίσως και με τη «συναίνεση» του ίδιου.

Αλλαγή ίσως υπάρξει και με γυναικεία παρουσία του ψηφοδελτίου όπου η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ως «σίγουρη» για να στελεχώσει επίσης το ψηφοδέλτιο όμως η ξαφνική αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών ίσως την οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει ήδη φημολογία ότι ενδέχεται να «επιστρατευτεί» η Γεωργία Μπατσαρά σε περίπτωση που δεν εκλεγεί δήμαρχος Βέροιας, ώστε να καλυφθεί η ποσόστωση συμμετοχής των γυναικών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πρώην βουλευτής μπορεί να καλύψει το ντεζαβαντάζ του χρόνου εκλογικής προετοιμασίας καθώς διαθέτει ήδη «στημένο» εκλογικό μηχανισμό και έχει επάρκεια πρόσφατης επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα, λόγω της ευρείας προεκλογικής εκστρατείας που έκανε για τις δημοτικές εκλογές.

Στην περίπτωση που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αναζητεί υποψήφια γυναίκα, τα βλέμματα της κεντρικής διοίκησης ίσως στραφούν και στην περίπτωση της Συρμούλας Τζήμα- Τόπη, της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Βέροια, που σύμφωνα με πληροφορίες εκλέγεται μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς ψήφων, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Μπατσαρά και για πολλούς θεωρείται αυτή τη στιγμή ως η δημοφιλέστερη γυναικεία παρουσία στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Βέροιας και ευρύτερα.  

Με άλλα λόγια, Κυριακή κοντή γιορτή…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up