ΗΜΑΘΙΑ posted by

Τι είναι αυτό που “άλλαξε” διαθέσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας ? Ονόματα και εκτιμήσεις

Τι είναι αυτό που “άλλαξε” διαθέσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας ? Ονόματα και εκτιμήσεις

Πριν από τις ευρωεκλογές, η διάθεση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ Βέροιας για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος για τις εθνικές εκλογές στην Ημαθία, έδειχνε περιορισμένη έως και αδιάφορη.

Στην αρχική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνονταν τέσσερα ονόματα υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας. Οι Νίκος Μπρουσκέλης, Μπάμπης Γκιόνογλου, Φώτης Καραβασίλης και Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

Λίγο μετά, ο Φώτης Καραβασίλης ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος λόγω των καθηκόντων του, στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου ενώ την ίδια περίοδο, δυναμικά στελέχη της νέας εποχής της κεντροαριστεράς, όπως ο νεαρός δικηγόρος Μιχάλης Χασιώτης (γιος του πρώην δημάρχου Βέροιας Γιάννη Χασιώτη) το όνομα του οποίου “ακούγονταν” έντονα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του Κινήματος στην Ημαθία, δεν έδειχναν διάθεση να ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Παρόμοιο κλίμα όμως διαφαίνονταν και στον χώρο παλαιότερων στελεχών, όπου γνωστά πρόσωπα έβλεπαν το ενδεχόμενο μια συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, περισσότερο ως “επιστράτευση” παρά ως δική τους επιθυμία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και κυρίως κάτω από την εκτίμηση ότι μια συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, θα ήταν απλώς για την τιμή των όπλων, αφού τα αριθμητικά δεδομένα της εποχής, δεν έδιναν πιθανότητα έδρας για το ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία, η ηγεσία του Κινήματος αναζητούσε υποψήφιους και όσο περνούσε ο καιρός έδειχνε έτοιμη ακόμη και να “συμβιβαστεί” με ονόματα προκειμένου να “κλείσει” έγκαιρα την “εξάδα” του ψηφοδέλτιου της Ημαθίας. Ήδη ο γιατρός και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, έγινε γνωστό ότι μάλλον θα καλύψει μια από τις θέσεις που απομένουν ενώ ακούστηκαν και άλλα ονόματα. Όχι όμως από αυτά που θεωρούνται “ναυαρχίδες” του χώρου, με εξαίρεση τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδου που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Κινήματος όπως κάνει σε κάθε εκλογική διαδικασία. Κι αυτός είναι ο λόγος που σε όλα τα ενδεχόμενα, το όνομά της ήταν και είναι “μπροστά” για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο.

Μέσα σε ένα τέτοιο εσωκομματικό πλαίσιο, οι δύο (ήδη) υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ από την περιοχή της Αλεξάνδρειας και κυρίως ο Νίκος Μπρουσκέλης, ανέλαβαν τα ηνία της σκιώδους “κοινοβουλευτικής” παρουσίας του Κινήματος στην Ημαθία, αναπτύσσοντας μια έντονη επικοινωνία με τον κόσμο, μέσω παρεμβάσεων τους, αγωνιζόμενοι έντιμα στο πλευρό υποψηφίων της αυτοδιοίκησης που είχαν τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα των ευρωεκλογών αλλά και συμμετέχοντας ως εκπρόσωποι σε διάφορες κοινωνικές και μαζικές εκδηλώσεις.

Ώσπου ήλθε το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών και τα αποτελέσματα άλλαξαν τις διαθέσεις πολλών στελεχών του ΚΙΝΑΛ κυρίως από τη Βέροια αλλά και από την υπόλοιπη Ημαθία. Κι αυτό διότι εάν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών επαναληφθούν και στις ερχόμενες εθνικές εκλογές τότε είναι πολύ πιθανό, η έδρα που θα απομείνει, από τις τρεις που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία, να καταλήξει στο ΚΙΝΑΛ.

Στο ενδεχόμενο αυτό, οι διαθέσεις πολλών στελεχών άλλαξαν και ξαφνικά το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας φαίνεται να έχει πληθώρα στελεχών, έτοιμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά, για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Πάντως οι Νίκος Μπρουσκέλης, Μπάμπης Γκιόνογλου, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδου (εάν τελικά το θελήσει) θεωρούνται σίγουροι. Απομένουν άλλη μία (με την Ολυμπία Αποστόλου από τη Νάουσα να επανέρχεται στο προσκήνιο των συζητήσεων) κι άλλος ένας…
Για να δούμε…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up