ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ερώτηση: Μπορούν οι δημοτικές εκλογές να επηρεάσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας?

Ερώτηση: Μπορούν οι δημοτικές εκλογές να επηρεάσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας?

Έχει κυκλοφορήσει ευρέως και προφανώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η πληροφορία ότι την επομένη του αποτελέσματος των περιφερειακών εκλογών της πρώτης Κυριακής, μετά τη συντριπτική νίκη του Κώστα Καλαϊτζίδη (και όταν ήδη φαίνονταν ότι θα ξεπερνούσε το φράγμα των 20 χιλιάδων ψήφων) του τηλεφώνησαν από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας για να διερευνήσουν τυχόν προθέσεις του , για να είναι υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας.

Η κάθετη άρνηση του Καλαϊτζίδη (όπως έγινε γνωστό) και η άμεση τοποθέτηση ότι η θέση που πέτυχε ανήκει μόνο «στην Ημαθία, στους πολίτες της και στον Απόστολο Τζιτζικώστα» (όπως μαθεύτηκε ότι απάντησε) εμμένοντας στον αυτοδιοικητικό προσανατολισμό του, άνοιξε ένα νέο κύκλο συζητήσεων στους κύκλους της νεοδημοκρατικής Ημαθίας, με τα παρακάτω ερωτήματα και σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών:

Θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Ημαθία, η Γεωργία Μπατσαρά εάν χάσει στον δήμο Βέροιας;

Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία, ο Νίκος Κουτσογιάννης εάν χάσει στον δήμο Νάουσας.

Όσο δεν είχε ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, τα παραπάνω ερωτήματα κυκλοφορούσαν μόνον ως ψίθυροι. Τώρα όμως που ξεκαθάρισε ότι και οι δύο έχασαν τις εκλογές (η Γεωργία Μπατσαρά τον δήμο Βέροιας και ο Νίκος Κουτσογιάννης τον δήμο Νάουσας) τα ερωτήματα σχετικά με το πολιτικό μέλλον τους, άρχισαν να φουντώνουν.

Θα είναι υποψήφιοι οι δυο τους ή ένας από τους δύο, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας;

Σε ένα παρόμοιο ενδεχόμενο, ο αυτοδιοικητικός συνάδελφός τους (ο Κώστας Καλαϊτζίδης) έσπευσε να το ξεκαθαρίσει αμέσως. Οι ίδιοι θα πουν κάτι;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και από ώρα σε ώρα, η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει τις ανακοινώσεις των υποψηφίων βουλευτών της ανά εκλογική περιφέρεια. Άραγε, μπορούν οι δημοτικές εκλογές να επηρεάσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up