ΒΕΡΟΙΑ posted by

Σε αυτούς ασκεί έντονη κριτική η Γεωργία Μπατσαρά

Σε αυτούς ασκεί έντονη κριτική η Γεωργία Μπατσαρά

Έχοντας ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Β΄ Κυριακής, που κατέληξε σε συντριπτική εκλογική ήττα της (με ποσοστό 40,76% έναντι 59,24% του Κώστα Βοργιαζίδη που επανεκλέχθηκε δήμαρχος Βέροιας) η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, Γεωργία Μπατσαρά, έδωσε στη δημοσιότητα ένα μήνυμα/ εκτίμηση αποτελέσματος όπου -μεταξύ άλλων- άφηνε και αιχμές για όσους επέλεξαν την «αποχή» και τον «καναπέ» από το να προσέλθουν στην κάλπη.

«Το αποτέλεσμα το βγάζει η κάλπη, ούτε η αποχή, ούτε ο καναπές» τόνισε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μπατσαρά που προφανώς είχε ενημερωθεί πιο πριν για τα αριθμητικά δεδομένα της εκλογικής διαδικασίας και τη μεγάλη αποχή που άγγιξε το 60%

Τι εννοεί όμως η υποψήφια δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας;
Να τι εννοεί:

Οι εγγεγραμμένοι στο δήμο Βέροιας είναι συνολικά 61.039 και στις εκλογές της Β’ Κυριακής πήγαν να ψηφίσουν μόλις 25.668 ψηφοφόροι (42,08%) κι από αυτούς οι 995 ψήφισαν λευκό ή άκυρο.

Με άλλα λόγια, 35.371 ψηφοφόροι του δήμου Βέροιας δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Αριθμός πολύ μεγάλος που εάν συγκριθεί με τους ψήφους που έλαβαν στη Β΄ Κυριακή, ο Κώστας Βοργιαζίδης (14.627) και η Γεωργίας Μπατσαρά (10.066) γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ψήφους που μπορούσαν να αλλάξουν ο αποτέλεσμα εντελώς.

Για τη ιστορία και για τις συγκρίσεις, στις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ο Κώστας Βοργιαζίδης έλαβε 13.201 ψήφους (και μόλις 1.426 παραπάνω στη δεύτερη), η Γεωργία Μπατσαρά έλαβε 6.630 ψήφους (και 3.436 παραπάνω τη δεύτερη), ο Παύλος Παυλίδης έλαβε 6.521 ψήφους, ο Αντώνης Μαρκούλης 4.521 ψήφους, ο Γιάννης Παπαγιάννης 3.472 ψήφους) και ο Γιώργος Μελιόπουλος1.455 ψήφους.

Με άλλα λόγια, οι μισοί όσους επέλεξαν να απέχουν, εάν συμμετείχαν στη Β΄ Κυριακή, θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς το αποτέλεσμα, στον δήμο Βέροιας. Εκεί ακριβώς εστίασε και η αναφορά της Γεωργίας Μπατσαρά στο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα και αναφέρει:

«Δώσαμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα με σκοπό να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας για να γίνει η «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ, γιατί ο Δήμος μας αξίζει καλύτερα. Σέβομαι απόλυτα την ετυμηγορία του λαού του Δήμου Βέροιας. Το αποτέλεσμα το βγάζει η κάλπη. Ούτε η αποχή, ούτε ο καναπές. Γι’ αυτό συγχαίρω θερμά τον κ. Κώστα Βοργιαζίδη για την επανεκλογή του. Ευχαριστώ τους πολίτες του Δήμου Βέροιας που με στήριξαν με την ψήφο τους, καθώς και τα μέλη του συνδυασμού και τους συνεργάτες μου που ήταν κοντά μου σ’ αυτόν τον σκληρό αλλά ωραίο αγώνα που δώσαμε».
Γεωργία Μπατσαρά
υποψήφια δήμαρχος Βέροιας
συνδυασμός “Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up