ΒΕΡΟΙΑ posted by

Μήνυμα Κώστα Βοργιαζίδη: “Το προβάδισμα στις τοπικές εκλογές το δίνει η ίδια η κοινωνία. Ζητούμενα η ενότητα και η σύνθεση δυνάμεων”

Μήνυμα Κώστα Βοργιαζίδη: “Το προβάδισμα στις τοπικές εκλογές το δίνει η ίδια η κοινωνία. Ζητούμενα η ενότητα και η σύνθεση δυνάμεων”

Μπορεί στον δήμο Βέροιας, 6 στους 10 δημότες να έδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν θα εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Βοργιαζίδης ή η Γεωργία Μπατσαρά και να μην προσήλθαν στην κάλπη των εκλογών της Β’ Κυριακής (αποχή 60%) όμως ο θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών (έστω και σε επίπεδα μειοψηφικής προσέλευσης), ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, σε μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι μια «νίκη όλων των δημοτών του δήμου Βέροιας” χωρίς να διευκρινίζει εάν εννοεί και αυτούς που γύρισαν την πλάτη στην εκλογική διαδικασία (την πλειοψηφία) ή μόνο όσους συμμετείχαν. Θεωρεί επίσης – και προφανώς το πιστεύει- ότι “αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι το προβάδισμα στις τοπικές εκλογές το δίνει η ίδια η κοινωνία, καθώς οι πλειοψηφίες στην κοινωνία δε χαρίζονται, δεν κληροδοτούνται, δεν ανταλλάσσονται, αντίθετα, χτίζονται μέσα από αξίες, σχέδιο, όραμα και συνεργασίες με γνώμονα το καλό του τόπου και μόνο” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Anyway, πιστεύουμε ότι θα του δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να το σχολιάσει και να τοποθετηθεί επ΄ αυτού και σε σχέση με την πλειοψηφία της αποχής ενώ οι πολιτικοί επιστήμονες που βρίσκονται στο πλευρό του μπορούν να του εξηγήσουν, όποτε, τη διαφορά που έχει στην επιστήμη των εκλογών, η έννοια της συντριπτικής πλειοψηφίας από την έννοια της σαρωτικής νίκης. Και τα γράφουμε όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο. Επειδή υπάρχουν φορές που ο Κώστας Βοργιαζίδης εμπράκτως αδικεί τον εαυτό του. Όμως και περί αυτού θα πούμε την άποψή μας κάποια άλλη φορά.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ

Για την ώρα δημοσιεύουμε το -σχετικά μακροσκελές- μήνυμά του, μέσα από το οποίο μπορούν να εξαχθούν αρκετά συμπεράσματα. Αναφέρει λοιπόν ο εκ νέου δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, μέσω δήλωσης που έδωσε στη δημοσιότητα:

«Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι μια νίκη όλων των δημοτών του Δήμου Βέροιας. Μια νίκη που μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά την επόμενη ημέρα. Να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα για μια Βέροια πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο δυναμική και εξωστρεφή.

Ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συμπολίτες μας που με τη ψήφο τους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη δική μας πρόταση για το αύριο του Δήμου Βέροιας. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη και εγγυώμαι ότι θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους όπως κάνω, άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους υποψηφίους, τους συνεργάτες αλλά και τους απλούς υποστηρικτές του συνδυασμού μας, «Δράση με Γνώση», που συνέβαλλαν τα μέγιστα στη μεγάλη αυτή νίκη.

Αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι το προβάδισμα στις τοπικές εκλογές το δίνει η ίδια η κοινωνία. Οι πλειοψηφίες στην κοινωνία δε χαρίζονται, δεν κληροδοτούνται, δεν ανταλλάσσονται. Αντίθετα, χτίζονται μέσα από αξίες, σχέδιο, όραμα και συνεργασίες με γνώμονα το καλό του τόπου και μόνο.

Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι συνδημότες μας αξιολόγησαν θετικά τόσο τη μέχρι τώρα προσπάθειά μας όσο και το προγραμματικό μας σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Είμαστε υπερήφανοι που οι συμπολίτες μας επικρότησαν για δεύτερη φορά τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύουμε ως συνδυασμός. Αξίες που προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον έναντι οποιουδήποτε ατομικού και μικροπολιτικού συμφέροντος.

Για εμάς, το ζητούμενο ήταν πάντα η ενότητα και η σύνθεση δυνάμεων. Κι αυτό ακριβώς θα πράξουμε και στη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία και τη συμπόρευση με όλες τις υγιείς δυνάμεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη και τα χωριά μας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας.

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των υγιών δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει μια ευρύτερη πλειοψηφία που θα εργαστεί συλλογικά για τη Βέροια που όλοι ονειρευόμαστε. Που θα συνεργαστεί στενά για να επιτύχει όσα αξίζει και μπορεί να καταφέρει ο τόπος μας. Εξάλλου, αυτή είναι και η εντολή της κοινωνίας, να συνεχίσουμε μαζί μπροστά, ενωμένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up