ΗΜΑΘΙΑ posted by

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους στο εργοστάσιο της πρώην Νεστλέ στο Πλατύ που κλείνει μετά από 45 χρόνια

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους στο εργοστάσιο της πρώην Νεστλέ στο Πλατύ που κλείνει μετά από 45 χρόνια

Η απόφαση για διακοπή της παραγωγής του γάλακτος εβαπορέ, με την επωνυμία “Γάλα Βλάχας”, που μέχρι τώρα παράγονταν στο εργοστάσιο της πρώην Νεστλέ στο Πλατύ Ημαθίας, οφείλεται όχι στο φυσικό “κλείσιμο” του εργοστασίου αλλά στον σχεδιασμό μιας ευρείας αναδιάρθρωσης του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού του, λόγω του αναχρονισμού του, σε πολλά σημεία.

Αυτό ανακοίνωσε ως “αιτιολογία” για τη διακοπή παραγωγής του εργοστασίου, η εταιρεία Vivartia (ΔΕΛΤΑ), στην ιδιοκτησία της οποίας είναι από χρόνια το εργοστάσιο και οι επωνυμίες των προϊόντων του. Αφήνι μάλιστα και ανοιχτό παράθυρο για επαναλειτουργία του εργοστασίου, μέσω μια διαδικασίας που θα μελετηθεί και θα ενταχθεί “σε επόμενα επενδυτικά πλάνα”, με παράλληλη μελέτη των συνθηκών που θα επικρατούν στη “συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας” αγορά του γάλακτος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι ότι για τον ένα ή για τον άλλο λόγο, το εργοστάσιο κλείνει ουσιαστικά και οι εργαζόμενοι μένουν μετέωροι (πριν βγουν στο δρόμο, ενδεχομένως). Κάτι που φαίνεται να απασχολεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία κι αυτός είναι ο λόγος που στην ανακοίνωση για τα αίτια που σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο του Πλατέος, η Vivartia ανακοίνωσε και την πρόθεσή της για εφαρμογή ενός “προνομιακού προγράμματος εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους” όπως αναφέει χαρακτηριστικά.

H ανακοίνωση της Vivartia

Η ανακοίνωση της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) για όλα τα παραπάνω αναλυτικά αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).

Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up