ΗΜΑΘΙΑ posted by

ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Cherchez la femme…

ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Cherchez la femme…

Δύο γυναίκες “αναζητούνται” από το Κίνημα Αλλαγής για να ολοκληρωθεί η στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου (εκτός απροόπτου…).

Οι τέσσερις άνδρες της “εξάδες” (που καλύπτουν τη ζητούμενη ποσόστωση του φύλλου καθώς αυτό ισχύει τόσο για τη συμμετοχή των ανδρών όσο και των γυναικών) είναι οι, Νίκος Μπρουσκέλης, Μπάμπης Γκιόνογλου, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου (που έχουν ανακοινωθεί προ πολλού) με την προσθήκη του γιατρού Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου.

Οι εξάδα πρέπει να “κλείσει” με δύο γυναίκες (η ποσόστωση που λέγαμε) ενώ το ενδιαφέρον της συμμετοχής όλων προφανώς και αυξάνεται λόγω του σοβαρού ενδεχόμενου να εκλέξει και το ΚΙΝΑΛ μια έδρα στην Ημαθία

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδου, αδιαμφισβήτητα είναι το πρόσωπο που όλοι οι κομματικοί επιθυμούν να είναι υποψήφια, λόγω της πλατιάς αναγνωρισιμότητας που έχει, όχι μόνο στη Βέροια (όπου ήταν δήμαρχος επί δύο θητείες με ιδιαίτερα επιτυχή παρουσία) αλλά και σε όλη την Ημαθία, ενώ είναι γνωστό ότι ως πρόσωπο έχει μεγάλη διείσδυση και σε άλλους κομματικούς χώρους, όχι μόνο της κεντροαριστεράς. Το ίδιο επιθυμεί σύμφωνα με πληροφορίες και η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά (που γνωρίζει προσωπικά τη Χαρούλα) και άλλα στελέχη της κεντρικής διοίκησης του Κινήματος.

Όλα όμως εξαρτώνται από την ίδια την πρώην δήμαρχο Βέροιας, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, πάντα σε σχέση με το ενωτικό και μαζικό κλίμα που πρέπει να διασφαλιστεί για το Κίνημα, άποψη που την εκφράζει πάντα και πάνω από όλα.

Κοντολογίς, εάν ο Χαρούλα θέλει να είναι υποψήφια, θα είναι. Εάν όχι, το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αναζητήσει στην Ημαθία μια ακόμη γυναίκα ώστε να συμπληρωθεί η δυάδα που θα πλαισιώσει την τετράδα των ανδρών, για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

Ποιες όμως μπορεί να είναι οι “άλλες” γυναίκες που το Κίνημα θα βολιδοσκοπήσει ή το έκανε ήδη, σε σχέση με τη συμμετοχή τους, ως υποψήφιες, για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Η Δώρα Μπαλτατζίδου, που πρόσφατα εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Νάουσας, με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα μπορεί να είναι μια επιλογή για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας.

Η αποτυχία της Ίλιας Ιωσηφίδου στις δημοτικές εκλογές της Νάουσας ίσως “ανοίγει” το δρόμο για να είναι η κόρη της, η Ολυμπία Αποστόλου, μια σοβαρή επιλογή ως υποψήφια βουλευτής Ημαθίας, η οποία μάλλον θα έχανε ένα τέτοιο προβάδισμα, σε περίπτωση που οι εξελίξεις με τα δημοτικά, ήταν διαφορετικές. Πρόκειται για ένα δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπο της νέας γενιάς και πρόσωπο που μπορεί να κάνει μια ευρύτερη κινητοποίηση και πέρα από την περιοχή της Νάουσας.

Πέρα όμως από τα προαναφερόμενα ονόματα, το ΚΙΝΑΛ Ημαθιας, κυρίως από την περιοχή της Βέροιας, διαθέτει σημαντικά νέα στελέχη- γυναίκες, που θα μπορούσαν να κάνουν το επόμενο βήμα της πολιτικής πορείας τους. Αναφερόμαστε σε στελέχη που προέρχονται κυρίως από τη δεξαμενή των δημοτικών εκλογών καθώς ο συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη που κατά κύριο λόγο υποστηρίχθηκε από το επίσημο ΚΙΝΑΛ διαθέτει τέτοιες γυναίκες που έδωσαν τη μάχη του “σταυρού” σε επίπεδο δήμου Βέροιας και θα μπορούσαν να το επαναλάβουν με αξιοπ΄ρπεπεια και σε επίπεδο Ημαθίας.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up