ΗΜΑΘΙΑ posted by

Κατερίνα Μάρκου: Τώρα και στα Γιάννενα…

Κατερίνα Μάρκου: Τώρα και στα Γιάννενα…

Τη θυμάστε την Κατερίνα Μάρκου;
Την (προσφάτως) υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί. Δεν είναι πλέον ούτε βουλευτής διότι παραιτήθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο για να είναι υποψήφια στο ευρωκοινοβούλιο ενώ πριν προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία ήταν στο Ποτάμι (αλλά αποχώρησε) και πολύ πριν ενταχθεί στο Ποτάμι ήταν στη ΔΗΜΑΡ αλλά έφυγε κι από εκεί…

Είχε συζητηθεί το όνομά της έντονα στην Ημαθία καθώς πριν απο κάνα χρόνο είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός της ΝΔ αναζητούσε εκλογική περιφέρεια για να την “εντάξει” ως υποψήφια διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου κατά βάση πολιτεύονταν έως τώρα, δεν είχε καθόλου πιθανότητες εκλογής. Και κάπως έτσι είχαν ανακαλύψει ότι η Κατερίνα Μάρκου είχε “ρίζες” στην Ημαθία.

Όχι ότι θα είχε και στην Ημαθία καλύτερη τύχη από τη Β’ Θεσσαλονίκης όμως ακούστηκε τότε (δήθεν) ότι το “γαλάζιο σύστημα” θα τη “χρέωνε” σε κάποια τοπικά στελέχη για να τη “σταυροδοτήσουν” επαρκώς και έτσι υπολόγιζαν ότι θα ξεπερνούσαν τον… “κάβο”.

Φάνηκε όμως στην πορεία ότι τα συγκεκριμένα τοπικά στελέχη ίσως να δυσκολευτούν να “σώσουν” τον ίδιο τον εαυτό τους (εκλογικά) κι όχι να πριμοδοτήσουν και την Κατερίνα Μάρκου και το σχέδιο άλλαξε. Ε

πισκέφθηκε μάλιστα την Ημαθία και η ίδια η βουλευτής (ως μέλος πολιτικού κλιμακίου), πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, διαπίστωσε εξ ιδίων την “κρυάδα” με την οποία την αντιμετώπισαν οι “τοπικοί” και αφού πρώτα διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες ότι θέλει να πολιτευτεί στην Ημαθία, αποχώρησε στη μέση της περιοδείας, τάχα λόγω “ανειλημμένων υποχρεώσεων” όπως είχε διαρρεύσει τότε. Λέγεται μάλιστα ότι η κρυάδα που πήρε τότε από την Ημαθία, ήταν τόσο μεγάλη ώστε ούτε σαν υποψήφια ευρωβουλευτής δεν επιχείρησε να ξανά επισκεφθεί την περιοχή μας.

Εάν περιγράψετε όλα τα παραπάνω σε κάποιο “ορθόδοξο” στέλεχος της ΝΔ θα σας απαντήσει ότι όλα είναι φαντασίες, κακοήθειες και δεν ισχύει τίποτε απολύτως. Καμία αντίρρηση.

Έλα όμως που και από Αθήνα μεριά, διαδόθηκαν κάποιες παρόμοιες φήμες, ότι δήθεν ο κομματικός “μηχανισμός” αναζητεί θέση υποψηφιότητας για την Κατερίνα Μάρκου σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αττικής αλλά υπάρχουν κι εκεί αντιδράσεις ή δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη θέση που να τις “εξασφαλίζει εκλογή” (διότι για το “σύστημα” φαίνεται ότι είναι κι αυτό ένα προαπαιτούμενο). Και τελικά φαίνεται ότι ναυάγησε και το ενδεχόμενο της Αθήνας.

Και αφού, δεν βρέθηκε πρόσφορο έδαφος ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Ημαθία, ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στην Αθήνα, τώρα ακούστηκε ότι ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός “καταβάλει προσπάθειες” για να εντάξει την Κατερίνα Μάρκου, ως υποψήφια βουλευτή, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων. Τι σχέση όμως έχει με τα Γιάννενα η Κατερίνα Μάρκου;.

Έχει. Κατάγεται από εκεί ο σύζυγός της (ο πρώην βουλευτής Σάκης Οικονόμου) και η ίδια συχνά της αρέσει να λέει ότι “είναι νύφη στα Γιάννινα”…

Όσο για το ‘τι” λένε τα τοπικά στελέχη της ΝΔ Ιωαννίνων μάλλον δείχνουν να την καλοδέχονται ίσως επειδή μια υποψηφιότητά της “βολεύει” την επανεκλογή κάποιων παλιών “καραβάνων” του κόμματος, όπως ακούγεται.

Ενίοτε βέβαια κάτι τέτοιους υπολογισμούς κάνουν οι… παλιές “καραβάνες” και καταλήγουν να βλέπουν την ορκωμοσία της Βουλής από την τηλεόραση.
Για να δούμε…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up