ΒΕΡΟΙΑ posted by

Τελικά η Γεωργία Μπατσαρά είχε ή όχι, “επίσημα” την… επίσημη κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας;

Τελικά η Γεωργία Μπατσαρά είχε ή όχι, “επίσημα” την… επίσημη κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας;

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τον δήμο Βέροιας έγινε πολύς ντόρος για το εάν τελικά η Γεωργία Μπατσαρά είχε και “επίσημα”, την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ή εάν ότι έγινε και ότι ειπώθηκε, αφορούσε την εσωκομματική “κατανάλωση” και μόνο.

Δηλαδή εάν όλα όσα έγιναν με τις κομματικές μαζώξεις, τις ανακοινώσεις και άλλα παρόμοια υπέρ της Γεωργίας Μπατσαρά, έγιναν μόνο και μόνο για να μη “χαλάσουν χατίρια” στη Βέροια και όχι επειδή αυτή ήταν η επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας όπως ίσχυε π.χ. για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο και άλλους.

Η πρώτη μεγάλη ένδειξη ότι όλα γίνονταν μάλλον ανεπίσημα, “για να μην υπάρχει γκρίνια από τη Γεωργία” όπως ψιθύριζαν κάποιοι, φάνηκε όταν ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βέροια και δεν έκανε καμία αναφορά στην ίδια και στην υποψηφιότητά της. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να έχει το κόμμα “επίσημη υποψηφιότητα” δημάρχου και να μην τη στηρίξει ο πρόεδρος έστω και με μια κουβέντα; Όχι βέβαια…

Ακολούθησαν στην πορεία κι άλλες παρόμοιες ενδείξεις, από δηλώσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών, που τόνιζαν παντού “ποιοι” είναι οι υποψήφιοι που στηρίζει οι Νέα Δημοκρατία (όπου η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά δεν αναφέρονταν πουθενά) και που δεν στηρίζει δήμαρχο, όπου συμπεριλαμβάνονταν πάντα και η περίπτωση του δήμου Βέροιας. 

Έχουμε μάλιστα μια πληροφορία (που γνωρίζει δημοσιότητα για πρώτη φορά) ότι τουλάχιστον 3 προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, υποψήφια για την ευρωβουλή, όταν επισκέφθηκαν την Ημαθία (δύο στελέχη στη Βέροια, ένα στέλεχος στη Νάουσα) αρνήθηκαν να κάνουν έστω και μια συμβολική κίνηση (συνάντηση ή επίσκεψη) με τη Γεωργία Μπατσαρά διότι όπως άφησαν να εννοηθεί είχαν ενημερωθεί από τα κεντρικά ότι στη Βέροια “το κόμμα δεν υποστηρίζει δήμαρχο”.

Κι ερχόμαστε στα νεώτερα που σήμερα σας παρουσιάζει το zoomerang.gr και δεν είναι απλώς ενδείξεις αλλά αποτελούν απόδειξη ότι “επίσημα” η Νέα Δημοκρατία δεν υποστήριξε τη Γεωργία Μπατσαρά.

Είναι η ένδειξη που έδωσαν όλα τα κόμματα για τους υποψήφιους, στη Singular Logic (την εταιρεία που είχε την ευθύνη της επίσημης μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων) ώστε στη διάρκεια της αποτύπωσης των αποτελεσμάτων να φαίνεται ακριβώς «τι» εκπροσωπεί κομματικά ο κάθε υποψήφιος. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι η ενημέρωση που είχε η Singular Logic σχετικά με τη Γεωργία Μπατσαρά ήταν ότι ανήκει μεν στη ΝΔ αλλά είναι “χωρίς κομματική στήριξη”.

Το στοιχείο αυτό, το γράφουν πεντακάθαρα έτσι ακριβώς και φαίνεται εάν ενεργοποιηθεί στη σελίδα των αποτελεσμάτων για τον δήμο Βέροιας. Εμείς το παρουσιάζουμε ως εικόνα από το αντίστοιχο γράφημα της επίσημης μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και είναι προσβάσιμο σε όλους ηλεκτρονικά, για περαιτέρω διαπιστώσεις.

Το ότι από τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Κώστα Τσιάρα, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Παναγιώτη Παλπάνα και άλλα κεντρικά ή τοπικά στελέχη, μέχρι απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, όλοι ήθελαν και εύχονταν να κερδίσει ή έστω να πάει καλά η Γεωργία Μπατσαρά δεν το αμφισβητεί κανένας. Απλώς όλοι το δήλωναν προφορικά και το διατύπωναν μόνο εντός δημοτικών συνόρων. Διότι επισήμως, η γραμμή της ΝΔ για τον δήμο Βέροιας φαίνεται πως ήταν άλλη.

Αυτά για την ιστορία και για όσους/όσες αρέσκονται σε τελικές… διευκρινήσεις μέσω αποδείξεων, διότι όπως φαίνεται τελικά όλα έγιναν μόνο για εσωτερική χρήση και ποτέ ως επισήμως… «επίσημα».

Πάντως εάν η ίδια η Γεωργία Μπατσαρά αποφασίσει κάποια στιγμή να διευκρινίσει ή να αποσαφηνίσει στοιχεία, σε σχέση με την υπόθεση του “χρίσματος” που υποτίθεται έλαβε από τη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, τότε ίσως ανακαλύψει πολλά περισσότερα στοιχεία και αποδείξεις. Διότι από ενδείξεις πρέπει να είναι γεμάτη…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ακολουθεί το γράφημα που σας αναφέρουμε, σε μορφή εικόνας και ενεργοποιημένο για τις αποδείξεις.
Και όπως μπορείτε να δείτε, γράφει:
 Μπατσαρά Γεωργία (Γιούλα): ΝΔ, χωρίς κομματική στήριξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up