ΗΜΑΘΙΑ posted by

Τα “βρήκαν” Κυριάκος – Μιχάλης και ο Ημαθιώτης πολιτικός είναι έτοιμος για επιστροφή στο υπουργείο του

Τα “βρήκαν” Κυριάκος – Μιχάλης και ο Ημαθιώτης πολιτικός είναι έτοιμος για επιστροφή στο υπουργείο του

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους, στην πολιτική εικόνα της διεύρυνσης και των συνεργασιών που πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου (εφόσον σχηματιστεί μέσω της λαϊκής εντολής που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία) κι έχουν δρομολογήσει συγκεκριμένα σημεία άμεσης μετεκλογικής συνεργασίας τους, αναφέρουν πληροφορίες των τελευταίων ημερών από την Αθήνα.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποδέχθηκε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να επιστρέψει στο υπουργείο όπου σημείωσε τις μεγάλες αντιτρομοκρατικές επιτυχίες του και να αναλάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει λάβει από καιρό τα μηνύματα της ιδιαίτερα θετικής εικόνας που εξακολουθεί να έχει ο Ημαθιώτης πολιτικός, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σχέση με την επιτυχή θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης) και θέλει να του εμπιστευτεί και πάλι αυτή τη θέση.

Με μια τέτοια κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός θα εμπιστευθεί έναν κατάλληλο άνθρωπο σε μια θέση ιδιαίτερης ευθύνης, αφετέρου θα στείλει παντού το μήνυμα της συνεργασίας και των πολιτικών συγκλήσεων που θα εκφράζει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημεία πολιτικής συμπεριφοράς που τα έχει διατυπώσει επανειλημμένα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης των δύο πλευρών (Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, η συγκεκριμένη φάση της συνεργασίας τους, δεν περιλαμβάνει συμμετοχή του πρώην υπουργού, σε εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί σε επόμενες εκλογές, έχοντας μάλιστα ως θετικό πρόσημο υπέρ αυτού, μια επιτυχή υπουργική θητεία και μια θετική παρουσία στην πανελλήνια κοινή γνώμη.

Για να δούμε, τελικά πόσους υπουργούς με καταγωγή από την Ημαθία, θα έχει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα διαφαινόμενα εκλογικά αποτελέσματα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up