ΗΜΑΘΙΑ posted by

Δεν το ρισκάρει ο Προκόπης…

Δεν το ρισκάρει ο Προκόπης…

Ο Προκόπης Μπίλης από τη Νάουσα, δικηγόρος και στέλεχος εκ του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών του κόμματος, με έντονη τοπική κομματική δράση, πρόσφατα πανηγύρισε με την ψυχή του, την επικράτηση του Νικόλα Καρανικόλα, στις δημοτικές εκλογές της Νάουσας. Ήταν από τους πρώτους που διαφώνησε με τον απερχόμενο δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη (με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος) και έχει λόγους να αισθάνεται δικαιωμένος για την εξέλιξη. Ανήκει στον κύκλο των “εξαρχής” υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη (διότι στον δεύτερο γύρο είχαμε να φάνε και οι κότες…) καθώς μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη ότι το “σύστημα Μητσοτάκη” έπαιξε τον ρόλο του, για την εκλογή του Νικόλα Καρανικόλα (ξέρουν καλύτερα οι Ναουσαίοι της “γαλάζιας παροικίας”) ο ίδιος δείχνει να είχε σημαντική συμμετοχή στην εξέλιξη του αποτελέσματος.

Όταν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε κάπως… incognito τη Νάουσα (για να κάνει σκι στα Πηγάδια), στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του, σε Βέροια και Αλεξάνδρεια, λέγεται ότι ο μόνος που είχε πρόσβαση για να μιλήσει μαζί του, στο ευπρεπές σαλόνι της “Παλιάς Πόλης” όπου διέμενε, ήταν ο Προκόπης Μπίλης.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο κι αυτό εντάσσεται στους αστικούς μύθους της νεοδημοκρατικής Νάουσας, ξέρουμε όμως ότι λόγω αυτής της σχέσης που έχει με τον Κυριάκο και με το στενό περιβάλλον του, εάν ο Προκόπης θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτή Ημαθίας, τότε θα συμμετέχει κι αυτός στο ψηφοδέλτιο.

Το θέμα βέβαια έχει σχέση και με τους… “υπολογισμούς” του. εΕν το επιθυμεί και ο ίδιος πραγματικά ή εάν θα θελήσει να στελεχώσει μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη από ένα άλλο πόστο και όχι να παραμείνει απλώς πολιτευτής. Διότι -κακά τα ψέματα- με την εξαιρετικά περιορισμένη εμβέλεια που έχει στην υπόλοιπη Ημαθία και με τη μισή (τουλάχιστον) “γαλάζια” Νάουσα να τον περιμένει στη γωνία (λόγω δημοτικών), η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο προβλέπεται να έχει δυσάρεστη εκλογική κατάληξη. Θα το ρισκάρει; Θα θελήσει να είναι υποψήφιος βουλευτής; Μάλλον όχι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up