ΗΜΑΘΙΑ posted by

Το πολιτικό «σπέκτακλ» της 1 έδρας της Ημαθίας και οι κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με επίκεντρο τη Νάουσα

Το πολιτικό «σπέκτακλ» της 1 έδρας της Ημαθίας και οι κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με επίκεντρο τη Νάουσα

Η αναμενόμενη ανακατανομή των βουλευτικών εδρών της Ημαθίας, στην πιθανότατη περίπτωση να επαναληφθούν στις 7 Ιουλίου τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών (ίσως και με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) ανοίγει την όρεξη των μικρών κομμάτων που κατά τα αναμενόμενα των κατανομών (Α’, Β’ και υπολοίπων) θα μετακινήσουν την μία τοπική έδρα σε ένα από αυτά (τρείς έδρες αναμένεται ότι θα κερδιθούν από τη Νέα Δημοκρατία).

Κάπως έτσι, η υπόθεση “ποιο είναι το μικρό κόμμα που θα διεκδικήσει την έδρα της Ημαθίας” αρχίζει να κεντρίζει στρατηγικές και φαντασίες, κοντεύοντας να εξελιχθεί σε πολιτικό σπέκτακλ. Κι από μαι τέτοια περίπτωση πως θα μπορούσε να απουσιάζει ο κατ΄ εξοχήν περφόρμερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο “Adults in a Room” Γιάνης Βαρουφάκης.

Το κόμμα του, ΜέΡΑ25 είναι ένα από τα πιθανά κόμματα που φαίνεται να εμφανίζουν αξιώσεις για την “ορφανή” έδρα της Ημαθίας και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στελέχη του πρώην υπουργού Οικονομικών βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με πρόσωπο καταγόμενο από τη Νάουσα προκειμένου να αναλάβει τη συγκρότηση ψηφοδέλτιου στην Ημαθία όντας και ο ίδιος υποψήφιος και πιθανόν αυτός που θα γίνει… βουλευτής Ημαθίας

Εάν τώρα και μετά από όλα τα παραπάνω, πήγε το μυαλό σας, στον Κώστα Λαπαβίτσα καθώς η όλη διεργασία δείχνει να κυοφορείται στη μήτρα μιας ιδιάζουσας κάστας ευρωσκεπτικιστών οικονομολόγων, εμείς δεν θα σας πούμε εάν κινείστε σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση. Το zoomerang.gr δεν επεδίωξε ποτέ ρόλους τροχονόμου. Απλώς συνιστούμε υπομονή διότι στη βδομάδα που έρχεται, σε σχέση με τα κόμματα και τα ψηφοδέλτιά τους, θα δούμε, θα ακούσουμε, θα διαβάσουμε πολλά και θα διαπιστώσουμε ακόμη περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up