ΗΜΑΘΙΑ posted by

Ο αποχαιρετισμός του Χρήστου Αντωνίου

Ο αποχαιρετισμός του Χρήστου Αντωνίου

Χθες Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου, πραγματοποίησε την τελευταία κοινοβουλευτική ομιλία του, τοποθετούμενος στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχέδιου του υπουργείου Υγείας κάνοντας όμως και σειρά αναφορών σε άλλα θέματα.

“Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο να σώσει τον κόσμο που υπέφερε από τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και τον έσωσε, είχε στόχο την κοινωνική ανόρθωση και το πέτυχε” υποστήριξε με έμφαση ο Χρήστος Αντωνίου και έκανε ειδική αναφορά στο αφορολόγητο.

Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τόνισε ότι αυτή γίνεται για να τακτοποιηθούν υποχρεώσεις της βιομηχανίας έναντι των εργαζομένων της και των τευτλοπαραγωγών και υπογράμμισε ότι η Βιομηχανία είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να επιβιώσει.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών., ο Χρήστος Αντωνίου υποστήριξε με έμφαση ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση και είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθεί την αυταπάτη του ακραίου νεοφιλελεύθερου παράδεισου που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης”.

Ο Χρήστος Αντωνίου έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη επανένταξης των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά κάτι που όπως υποστήριξε δεν είχε τον χρόνο να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν και είχε την πρόθεση, προσθέτοντας όμως ότι θα το επιδιώξει αμέσως μετά τις εκλογές,. “Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνουν οι σχολικές καθαρίστριες, οποιαδήποτε κατάσταση κι αν προκύψει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμλουκιώτης βουλευτής και σίγουρα η τελευταία αποστροφή του λόγου του είναι ενδεικτική για το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανώς φορτισμένος συγκινησιακά, ο Χρήστος Αντωνίου μιλώντας για τελευταία φορά από το βήμα, τουλάχιστον της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής θητείας (ποτέ δεν ξέρεις…) απευθύνθηκε σε όλες και όλους τους συναδέλφους του, βουλευτές και τους ευχήθηκε καλή τύχη για τη συνέχεια.

Στο ίδιο στυλ είναι και η σχετική ανάρτηση που έκανε στο facebook όπου αφού αναφέρει πως η χθεσινή ομιλία του ήταν η τελευταία του τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής, εύχεται “καλό αγώνα για το επόμενο διάστημα” αναφερόμενος φυσικά στην προεκλογική περίοδο.

Ήταν ένας κοινοβουλευτικός αποχαιρετισμός από πολλές απόψεις…

1 Comment

  • Κράτα την να τη θυμάσαι γιατί ξανά Βουλή μόνο με το κυαλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up