ΗΜΑΘΙΑ posted by

Άγγελος Τόλκας: Κάναμε πράξη και στην Ημαθία, τη σύσταση γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Άγγελος Τόλκας: Κάναμε πράξη και στην Ημαθία, τη σύσταση γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Την άμεση συμπαράσταση και συνδρομή του Άγγελου Τόλκα είχε η απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει και στην Ημαθία (με έδρα τη Βέροια) γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο ημαθιώτης υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Στην ίδια συνάντηση, ο ειδικός γραμματέας ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό και προχωράει η δημιουργία του παραπάνω γραφείου και στη Βέροια σε χώρο που παραχωρεί ο δήμος Βέροιας στη παλιά δημοτική αγορά Βέροιας και διαμορφώνεται επί του παρόντος, ενώ παράλληλα διενεργείται η σχετική ειδική εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων που θα υπηρετούν εκεί.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία 36 περιφερειακών αντίστοιχων γραφείων που έχουν στόχο να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες.

Η εξέλιξη αυτή είναι ουσιαστικά η δημιουργία μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας μετά από πολλά χρόνια στη Βέροια,η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που από πλευράς πολιτείας έχουν δημιουργηθεί σημαντικές υποδομές για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους μέσω των 120 δόσεων, του εξωδικαστικού μηχανισμού, των γραφείων ενημέρωσης, την προστασία πρώτης κατοικίας και συνολικά των μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων και των περιουσιών τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΛΚΑ

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε:

“Η ενίσχυση του δικτύου στήριξης των συνανθρώπων μας που έπληξε η κρίση αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας. Πλέον η Ημαθία αποκτά μια δομή που έρχεται να υποστηρίξει στην πράξη τους συμπολίτες μας και να προστατεύσει τις περιουσίες τους. Όταν λέμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουμε για τους πολλούς, το εννοούμε και το κάνουμε πράξη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up