ΗΜΑΘΙΑ posted by

Minister Quo vadis?

Minister Quo vadis?

Όταν στις 6 Μαΐου (ε.ε.) η Έλενα Κουντουρά παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Εθνικού Τουρισμού, στο νέο υπουργό Θανάση Θεοχαρόπουλο, πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την τελετή και ως “γάμο” μεταξύ Τσίπρα/ ΣΥΡΙΖΑ και Θεοχαρόπουλου/ΔΗΜΑΡ, έχοντας ήδη προηγηθεί ο μεγαλοπρεπής “αρραβώνας τους”, με κάτι σαν “κουμπάρο” τον… Ζόραν Ζάεφ (ενδεχομένως και σε ελεύθερη ερμηνεία του “πολιτικού δεσμού” τους) καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αιτία ή το άλλοθι για να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ ο Ημαθιώτης πολιτικός και να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό επειδή όπως ισχυρίζονται οι “κακές γλώσσες”, εάν η Φώφη Γεννηματά έκανε δεκτό το αίτημα Θεοχαρόπουλου για να παραμείνει στην πρώτη θέση του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μάλλον θα έβλεπε με άλλο μάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ψήφο του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Έσπευσαν μάλιστα κάποιοι να σχολιάσουν ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέσω της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε υποψηφιότητα για ένα νέο ρεκόρ Γκίνες διότι θα ήταν ο πρώτος πολιτικός που θα μεταπηδούσε από την πρώτη θέση του Επικρατείας ενός κόμματος , στην πρώτη θέση του Επικρατείας ενός άλλου κόμματος (και δη του μέχρι πρότινος αντιπάλου του).

Οι τακτικοί αναγνώστες του zoomerang.gr θυμούνται προφανώς ότι έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο θέμα και έχουμε εξηγήσει ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν επιδιώκει μια “σίγουρη” εκλόγιμη θέση στη Βουλή (ή στην ευρωβουλή όπως είχε ακουστεί) μόνο για λόγους προσωπικής πολιτικής επιβίωσης αλλά επειδή μια εκλόγιμη θέση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα “επιβίωσης” για ένα μικρό κόμμα όπως η ΔΗΜΑΡ, που ούτε μέλη με συνδρομές διαθέτει, ούτε άλλα “κοινοβουλευτικά προνόμια” για να διατηρεί γραφεία και “ταμπέλες” ενώ δημοσκοπικά σπάνια βρίσκεις ίχνη της και κυρίως με μικροσκόπιο.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ δεν επέλεξαν την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποφάσισαν τη συνεργασία σε επίπεδο “προγραμματικής σύγκλισης” και συνυπέγραψαν προγραμματική διακήρυξη για την προώθηση μιας “σύγχρονης αριστερής και προοδευτικής πολιτικής”.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ… «ΣΤΑΥΡΟ»

Στη Βιολογία έχουμε περιστατικά “συμβιωτικής συνύπαρξης” μεταξύ οργανισμών και λεπτομέρειες θα βρείτε σε λήμματα που αναφέρονται σε “ξενιστές οργανισμούς”. Ένας τέτοιος συσχετισμός είναι καθαρά υποκειμενικός και είναι δική σας υπόθεση για να το ψάξετε και να το αναλύσετε έχοντας εξαρχής διαθέσεις ευρείας αντίληψης όρων ή συσχετισμών και κυρίως αναγνωστική απελευθέρωση, διαφορετικά κινδυνεύετε από λάθος συμπεράσματα και άλλες παρεξηγήσεις. Διότι -προφανώς- άλλο η βιολογία και άλλο η πολιτική.

Τελικά όσοι ποντάρισαν ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα συνέχιζε και πάλι ως επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, “ανταλλάσσοντας” ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό, τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύσθηκαν. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές (εάν ζητήθηκε ή συζητήθηκε κάτι τέτοιο) έγινε όμως γνωστό ότι ο Βεροιώτης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της πρώην ενιαίας Β’ Αθήνας.

Το zoomerang.gr έχει και πάλι το σχετικό ρεπορτάζ για να αντιληφθείτε καλύτερα περί τίνος πρόκειται για μια τέτοια υποψηφιότητα.

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ 600.000 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθήνας, γνωστός πλέον και ως Τομέας Β3, σύμφωνα με την ανακατανομή και “διάσπαση” της πρώην Β’ Αθηνών, αποτελείται από τους δήμους, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Άλιμος, Μοσχάτο – Ταύρος, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη – Υμηττός και Καισαριανή. Δεκατρείς δήμοι, με πληθυσμό που αγγίζει τις 600.000 για 18 έδρες συνολικά.

Έδρες που εάν επαναληφθούν (τουλάχιστον) και στις εθνικές εκλογές, τα ποσοστά των πρόσφατων ευρωεκλογών τότε η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει 10 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 (το σενάριο για 5 δείχνει δύσκολο) και οι υπόλοιπες θα πάνε στα μικρά κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ, η ΧΑ και το ΚΚΕ έχουν εξασφαλισμένη από μία έδρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα κάποιο από αυτά να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή ή να προκύψει κάποιος από άλλο κόμμα που θα ξεπεράσουν το όριο του 3%.

MINISTER QUO VADIS ?

Που πάει να “μπλέξει” ο υπουργός μας;
Ο
Θανάσης Θεοχαρόπουλος πάει να “μπλέξει” εκλογικά (διεκδικώντας 1 απο τις 4 εκλόγιμες θέσεις) σε μια εκλογική περιφέρεια όπου θα έχει συνυποψήφιους “αντίπαλους” στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παραδοσιακά στελέχη του κόμματος στη Β’ Αθηνών και νέα προβεβλημένα στελέχη. Όπως τον υπουργό Νίκο Παππά, την υπουργό Θεανώ Φωτίου, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη, τον πρ. υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφατον υπουργό Αλέξη Χαρίτση (μετακομίζει από τη Μεσσηνία), τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τη Βασιλική Κατριβάνου (στέλεχος με έντονη δράση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γυναίκες, ΛΟΑΤ, Ρομά, μετανάστες, κρατούμενους κλπ), το γνωστό δημοσιογράφο (επί χρόνια στην Αυγή) και βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, τη γνωστή ερμηνεύτρια και υποψήφια ευρωβουλευτή Ραλλία Χρηστίδου και άλλους ακόμη.

Δύσκολο εγχείρημα όσο και εάν έχει προβλεφθεί μια “στήριξη” διότι εδώ που έφθασε το εκλογικό αποτέλεσμα, οι τυχόν προηγούμενες “υποσχέσεις” και “δεσμεύσεις” σήμερα μεταφράζονται ως… “τέτοια ώρα, τέτοια λόγια”. Εξάλλου η προϊστορία τέτοιων “γάμων” έχει κατά καιρούς δείξει ότι, όταν λείπει το πολιτικό εκτόπισμα και οι προσωπικές ψήφοι που φέρνει κάποιος στην κάλπη, οι καλές προθέσεις εξαντλούνται εύκολα.

Ας μην προεξοφλούμε όμως από τώρα, ένα “καλοκαιρινό ναυάγιο” του Βεροιώτη πολιτικού ή μια καλοκαιρινή “πολιτική εξαΰλωση” του κόμματος που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης. Ούτε να σας επηρεάζει ο τίτλος του σχόλιου, που πρώτος τον απέδωσε σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόστολος Πέτρος όταν στον ιεραποστολικό δρόμο του, προς τη Ρώμη, εμφανίστηκε μπροστά του ο Ιησούς και ο Πέτρος τον ρώτησε: Domine quo vadis?
Ούτε να συνδέσουμε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με την απάντηση που έδωσε τότε ο Ιησούς στον Πέτρο λέγοντας: «Rōmam eō iterum crucifīgī”…

Καλή τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up