ΕΛΛΑΔΑ posted by

Που ακούς να λένε… “και τώρα τρέχουμε” μετά τη σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στον Παυλόπουλο ( ; )

Που ακούς να λένε… “και τώρα τρέχουμε” μετά τη σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στον Παυλόπουλο ( ; )

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας την προκήρυξη εκλογών από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου και τη διάλυση της Βουλής, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός την απόφαση αυτή την είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Κυριακής των Ευρωεκλογών. Όπως εξήγησε, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημιούργησε συνθήκες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου κι αυτό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. «Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης ζητώ να προκηρυχθούν εκλογές» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την αίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τη διαδικασία αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θυροκολληθεί μέχρι αύριο Τρίτη στη Βουλή.

Μια εξέλιξη αναμενόμενη, πλην όμως απαραίτητη ώστε να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με σιγουριά ότι “Ναι, έχουμε εκλογές”. Μια εξέλιξη που για όσους είναι υποψήφιοι, αποδίδεται με τη φράση: “Και τώρα τρέχουμε…”.
Φράση που θα την ακούσουμε απο τους ίδιους και από το περιβάλλον τους, πάρα πολύ δυνατά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up