ΗΜΑΘΙΑ posted by

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα μετά απο εισήγηση Καλαϊτζίδη, υπέρ των εργαζόμενων της «Δέλτα» στο Πλατύ Ημαθίας

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα μετά απο εισήγηση Καλαϊτζίδη, υπέρ των εργαζόμενων της «Δέλτα» στο Πλατύ Ημαθίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της δομής λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ». Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα.  Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων, ώστε, ακόμη και με την είσοδο ιδιώτη να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας. «Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας, όχι να μειώνονται» πρόσθεσε. 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημέρωσε για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος πρότεινε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για το εργοστάσιο του Πλατέος, για τους εργαζόμενους και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποβιομηχάνισης της περιοχής. Γνωστοποίησε επίσης ότι, μετά από συνεννόηση με τον κ. Τζιτζικώστα, είχε συνεργασία την περασμένη εβδομάδα με τη διεύθυνση του εργοστασίου. 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στη συνδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε εκ μέρους των εργαζομένων και η υπάλληλος του εργοστασίου ‘Αννα Μπορδένα, παρουσιάζοντας παράλληλα και την κατάσταση που επικρατεί στην Ημαθία μετά το κλείσιμο αρκετών εργοστασίων. Ανέφερε ότι στους εργαζόμενους προτάθηκε απο την «Δέλτα-Vivartia» η οικειοθελής αποχώρηση με συγκεκριμένους όρους και σημείωσε ότι είναι άγνωστο αν η εταιρεία έχει πουλήσει ήδη το εργοστάσιο ή αν θα γίνει παύση λειτουργίας και επαναλειτουργία του μετά από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση είπε, ότι το ζήτημα αφορά 76 εργαζόμενους για τους οποίους η σχετική εξέλιξη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρότεινε, τέλος, το προϊόν του εργοστασίου να κατευθύνεται σε ξενοδοχειακές μονάδες, στο στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» έκανε λόγο για ιστορική επιχείρηση με σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων σε αυτήν ενώ o Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ στην γεωργία. Ο Βασίλης Ρέβας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου και την κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες στο εργοστάσιο. Η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» δήλωσε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του θέματος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up