ΗΜΑΘΙΑ posted by

Μήπως “κολλάει” στις γυναίκες το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας και δεν ανακοινώνεται ακόμη ( ; ) Πληροφορίες και πιθανά ονόματα

Μήπως “κολλάει” στις γυναίκες το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας και δεν ανακοινώνεται ακόμη ( ; ) Πληροφορίες και πιθανά ονόματα

Η αναζήτηση μιας ακόμη γυναίκας που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία φαίνεται πως είναι η αιτία για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της ανακοίνωσης της πλήρους σύνθεσής του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τρία τουλάχιστον πρόσωπα έχουν ειδοποιηθεί επίσημα από τα κεντρικά του κόμματος, ότι θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο και ζητήθηκε να προετοιμάσουν όλη την απαιτούμενη γραφειοκρατική προεργασία για την υποψηφιότητά τους (δικαιολογητικά).

Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό το zoomerang.gr η κάλυψη της θέσης μιας ακόμη γυναικείας υποψηφιότητας ώστε να είναι σύννομη η σύνθεση του ψηφοδελτίου με το άρθρο 15 του Πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει 40% υποχρεωτική ποσόστωση από κάθε φύλο , οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στην επιλογή της πρωταθλήτριας του σκι, Σοφίας Ράλλη από τη Νάουσα.

Η Σοφία Ράλλη όμως είναι δημόσιος υπάλληλος, υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα (σε μόνιμη θέση που έλαβε τιμητικά ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και οφείλει να παραιτηθεί σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Μια “παραίτηση” που κατά τα φαινόμενα θα διαρκέσει μόλις 3,5 εβδομάδες περίπου αφού τόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι να γίνουν οι εκλογές και κυρίως καθώς δεν αναμένεται να εκλεγεί βουλευτής, συνεπώς θα πρέπει να κάνει νέα αίτηση για να επιστρέψει στην εργασία της (προβλέπεται). Αυτό όσο απλό δείχνει ως διαδικασία φαίνεται ότι ίσως “δυσκολεύει” την συμμετοχή της, ενδεχομένως επειδή το “σκέφτηκε” διαφορετικά και η ίδια, σύμφωνα με άλλες πηγές, που βλέπει το όνομά της να γνωρίζει μια “διαφορετική” δημοσιότητα από αυτή στην οποία είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η πιθανότητα να μείνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας μόνο με μία υποψηφιότητα γυναίκας, σενάριο που κυκλοφόρησε χθες, δείχνει έως απίθανη διότι το συγκεκριμένο άρθρο 15 αναφέρει ρητά (φωτο) ότι η ποσόστωση φύλου 40% ισχύει ανά εκλογική περιφέρεια και στην προκειμένη περίπτωση η εκλογική περιφέρεια είναι η Ημαθία και άλλο είναι η… Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου σύμφωνα με το προαναφερόμενο σενάριο, θα μπορούσε να είναι η “περιφέρεια” που θα απορροφούσε την υποχρεωτική ποσόστωση μέσω κάλυψης των απαιτούμενων θέσεων γυναικών σε άλλες περιοχές, π.χ. στη Θεσσαλονίκη όπου φαίνεται να υπάρχουν πολλές διαθέσιμες κυρίες για να είναι υποψήφιες με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να χρειάζεται και ιδιαίτερη γραφειοκρατία για τις περιπτώσεις τους.

Πέρα από αυτό όμως, τυχόν αδυναμία του κόμματος που ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να βρει μια ακόμη γυναίκα υποψήφια για την Ημαθία, θα είναι ένα πολύ άσχημο δείγμα και καθόλου τιμητικό ιδιαίτερα για την Νομαρχιακή Οργάνωση και σε σχέση με το στελεχιακό δυναμικό της. Διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι δείγμα «περιορισμένου» στελεχιακού δυναμικού κι αυτό θα είναι τουλάχιστον προσβλητικό -πολιτικά- για τη ΝΔ Ημαθίας.

Λοιπόν, στο zoomerang.gr θεωρούμε ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί και το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη, αν όχι μέχρι το απόγευμα σήμερα (Τετάρτη) θα ανακοινωθεί η πλήρης “εξάδα” των υποψηφίων της ΝΔ Ημαθίας, είτε με τη συμμετοχή της Σοφίας Ράλλη (έχοντας ξεπεράσει τα “προβλήματα” κλπ) είτε μέσω της συμμετοχής μιας άλλης γυναίκας που θα καλύψει τη θέση έστω και “τιμητικά” διότι περιθώρια εκλογής για λογαριασμό της, πολύ δύσκολα θα προκύψουν.

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της πρώην βουλευτή Ημαθίας, Γεωργίας Μπατσαρά, που ως υποψήφια δήμαρχος Βέροια πρόσφατα, διαθέτει “φρέσκο” εκλογικό μηχανισμό με στελέχη εκλογικής μάχης και σίγουρα μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά έναντι άλλων συνυποψηφίων της.

Σε σχέση με άλλα στελέχη- γυναίκες :
Η επιχειρηματίας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, όπως είναι γνωστό αρνήθηκε να μετέχει στο ψηφοδέλτιο (χωρίς να αποκλείεται να αλλάξει γνώμη εξαιτίας μιας… “επιστράτευσης”).
“Πρόβλημα” χρονικό λόγω εργασίας στο δημόσιο ίσως έχουν άλλες δύο περιπτώσεις γυναικών στελεχών που θα μπορούσαν αξιοπρεπώς να καλύψουν τη θέση ως υποψήφιες (και είχαν συζητηθεί ως αξιόλογες περιπτώσεις παλαιότερα) που είναι η Όλγα Μοσχοπούλου από την Αλεξάνδρεια και η Τζωρτζίνα Αθανασίου από τη Νάουσα, ενώ ο χώρος των δικηγόρων και των γιατρών μπορεί να δώσει εξίσου, τέτοιες περιπτώσεις αξιόλογων γυναικών για υποψήφιες με αξιώσεις, όπως είναι η δικηγόρος Δώρα Κουρκουτά απο την Αλεξάνδρεια, η δικηγόρος Σοφία Ζεϊμπέκη από τη Βέροια και η γιατρός Στέλλα Αραμπατζή από τη Νάουσα (χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιπτώσεις) όμως τέτοια ονόματα στελεχών δεν τα “ψάχνεις” την τελευταία στιγμή και προφανώς δεν είναι διατεθειμένες και οι ίδιες, να πολιτευτούν κάτω από τέτοιους όρους και σε τέτοια χρονική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, κοντός ψαλμός αλληλούια.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Νέα Δημοκρατία, το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά της. Αναμένουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up