ΗΜΑΘΙΑ posted by

Επιχειρούμε μια ανάλυση για την Ημαθία λίγο πριν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ονόματα)

Επιχειρούμε μια ανάλυση για την Ημαθία λίγο πριν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ονόματα)

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και όλα δείχνουν ότι στην Ημαθία έχουν “κλειδώσει” οι πέντε θέσεις με ονόματα που εάν επιβεβαιωθούν θα ανταποκρίνονται πλήρως σε όσα έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό από το ρεπορτάζ του zoomerang.gr

Πρόκειται για τον Ναουσαίο υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Τόλκα, τους βουλευτές του κόμματος στην Ημαθία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργο Ουρσουζίδη (που φαίνεται ότι άφησε στην άκρη “αντίθετες” σκέψεις), Χρήστο Αντωνίου και το μέλος της Κ.Ε. Του κόμματος Εύη Παπαγιαννούλη.

Η συμπλήρωση της έκτης θέσης αναμένεται να “πληρωθεί” με έναν από τους:

-Γιώργο Κάκαρη. Το νεαρό αυτοδιοικητικό στέλεχος απο τη Βέροια, που μέχρι πρότινος έδειχνε να έχει προβάδισμα όμως η χαμηλή επίδοσή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όπου ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, εμ τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη φαίνεται πως ίσως να οδήγησε τα αρμόδια κομματικά όργανα σε δεύτερες σκέψεις.

-Πέτρο Τσαπαρόπουλο. Τον γνωστό γιατρό, παλιό στέλεχος του χώρου ευρύτερα και πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του κόμματος και μάλλον με αμφιλεγόμενη σχέση με κάποια τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

-Στέργιο Καλπάκη. Τον Βεροιώτη Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ο οποίος αποτελεί πρόταση (και δείγμα καλής συνεργασίας και καλών προθέσεων) από την πλευρά του επίσης Βεροιώτη Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θέλοντας να “αποδείξει” ότι δεν επιδιώκει μόνο τη σιγουριά των εκλόγιμων θέσεων (κάτι για το οποίο δέχθηκε συχνά κριτική), θα είναι υποψήφιος με “σταυρό” στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών (αν και όπως λέγεται θα προτιμούσε μια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας όπως είχε κάνει και με το ΚΙΝΑΛ) και καθώς η επιλογή αυτή είναι μάλλον επισφαλής για την εκλογή του, επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να “περάσει” σε αντίστοιχη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Χατζησωκράτη (παλαίμαχο στέλεχος της Αριστεράς και της ΔΗΜΑΡ) ώστε να διασφαλίσει με τον τρόπο αυτό κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (και αντίστοιχα προνόμια βεβαίως) για το κόμμα του, άσχετα εάν σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν καταγράφεται πουθενά, έστω και στην κατηγορία κάτω της “μίας” μονάδας. Έτσι προτίνοντας και τον Στέργιο Καλπάκη στην Ημαθία ίσως και κάποιο άλλο στέλεχός του σε άλλη εκλογική περιφέρεια, δείχνει ότι συμμετέχει πολυπρόσωπα στη συγκρότηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”.

-Κώστας Καλδάρας. Γιος του γνωστού μουσικοσυνθέτη που έχει εγκατασταθεί απο χρόνια στη Νάουσα, στέλεχος της Αριστεράς με αυτοδιοικητική και ευρύτερη δράση στην περιοχή. Καλές και ειλικρινείς οι προθέσεις του όμως τρία στελέχη με “καταγωγή” απο τη Νάουσα, παρα είναι πολλά για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Κάτι που ίσως “απασχολεί” εκλογικά και τη Φρόσω Καρασαρλίδου που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει την υποστήριξη σημαντικών στελεχών του τοπικού κομματικού μηχανισμού, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Έχουμε την άποψη ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να “δυναμώσει” εκλογικά, οφείλει τα “στοχεύσει” στη Βέροια. Θα δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον Γιώργο Κάκαρη; Θα ρισκάρει τη “ΔΗΜΑΡοποίηση” μέσω του Στέργιου Καλπάκη ή θα καταλήξει σε επιλογές “γιατρού” (που όλο και κάτι παραπάνω θα “φέρει”) έστω κι αν είναι επιλογή αντίθετη με το πνεύμα της ανανέωσης;

Λίγες ώρες απέμειναν…

1 Comment

  • Ο μόνος πού μπορεί νά εκλεγεί είναι ο Τόλιας πιστεύω. Κάποιοι από τούς υπόλοιπος ούτε 400 ψήφους δέν θά πάρουν, στήν Αλεξάνδρεια δέν έχουν καμμία πιθανότητα νά βγάλουν βουλευτή καί αυτό θά συμβεί διότι έχει σκοπίμως υποβαθμιστη από την ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας η οργάνωση τής Αλεξάνδρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up