ΗΜΑΘΙΑ posted by

Θόδωρος vs Φρόσω με φόντο ροδάκινα και εκλογές

Θόδωρος vs Φρόσω με φόντο ροδάκινα και εκλογές

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι θα αναζητήσει ψήφους και από την όποια “δεξαμενή” του ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα τέτοιο πλαίσιο ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στην Ημαθία, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου μάλλον κι εκεί στοχεύει, δίνοντας στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση- άποψη που υπογράφει κι έχει τον τίτλο “Είναι αργά για δάκρυα Φρόσω”.

Ο τίτλος της επιστολής του προφανώς είναι “δάνειο” από τη slang μεταφορική παραποίηση του γνωστού στίχου της Σώτιας Τσώτου “είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα, παίξε τις κούκλες σου και γέλα” (Μιχάλης Βιολάρης) που χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική αργκό για να περιγράψει καταστάσεις του τύπου “είναι πολύ αργά πια, και να χτυπιέσαι δεν γίνεται τίποτα”… Κι αυτό ακριβώς είναι το «μήνυμα» που θέλει να στείλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας προς τη Φρόσω στην οποία απευθύνεται.

Η Φρόσω στην οποία αναφέρεται ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δεν είναι βέβαια η… Φρόσω Στυλιανού (η γνωστή Κύπρια ερμηνεύτρια του “Θα’ ναι εντάξει” ή του “Όταν ο έρωτας πεθαίνει” και άλλων επιτυχιών) αλλά η πρώην βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου και ο λόγος που τη θυμήθηκε είναι οι εξελίξεις με τα επιτραπέζια ροδάκινα, η στάση της ίδιας και του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς η πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή της επί του θέματος (τη δημοσιεύουμε σε άλλη ανάρτηση).

Να σημειώσουμε σε όσους προστρέξουν να σχολιάσουν ότι το “πρώην βουλευτής” δεν είναι ούτε “πολιτική κακία” ούτε “χάρισμα μελλοντολογίας” αλλά είναι η πραγματικότητα καθώς η σύνθεση του κοινοβουλίου δεν υφίσταται πλέον διότι προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές. Να προσθέσουμε επίσης ότι ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου εκτός από συνδικαλιστής του αγροτικού χώρου (είναι Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας) και τακτικός σχολιαστής των αγροτικών θεμάτων βρίσκεται και σε φάση αναζήτησης ψήφων οπότε οι όποιες “υπερβολές” ή “ανακρίβειες” περιλαμβάνονται στο κείμενο της επιστολής του, είναι τουλάχιστον… εποχικές.

Όπως για παράδειγμα η εντύπωση που προσπαθεί να δώσει ότι η “απόσυρση” των ροδακίνων που πρόσφατα διατυπώθηκε ως αίτημα από φορείς της Ημαθίας δεν είναι “επαναφορά θεσμού” όπως αναφέρει και αφήνει να συρθεί η άποψη ότι θα επανέλθουμε στο “θάψιμο” των ροδάκινων που το κόμμα του (το ΠΑΣΟΚ) είχε σπεύσει να εφαρμόσει τη δεκαετία του ’80 (να τα υπενθυμίζουμε κι αυτά) αλλά είναι “απόσυρση” ποσοτήτων από την εμπορική αγορά προκειμένου να διατεθούν για ευπαθείς ομάδες και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χρησιμοποιεί όμως την… «απόσυρση» και με πολιτικούς όρους αναφέρόμενος (σε άλλο σημείο της επιστολής του) στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ίδια την πρώην βουλευτή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας αυτή τη φορά ετοιμάζει την δική σας ‘απόσυρση’…» συνεπώς εκτός απο συνδικαλιστικό περιεχόμενο δίνει εμφανώς και προεκλογικό τόνο και γενικά όρεξη να’ χουμε για τις ημέρες που θα έλθουν μέχρι τις 7 Ιουλίου και όσο για τα «περί ορέξεως» η απάντηση είναι γνωστή: Κολοκυθόπιτα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Anyway ας δούμε τι έχει να απαντήσει -αν το κάνει- η ίδια η Φρόσω Καρασαρλίδου και ίσως τα ξανά πούμε. Όσο για τον Θόδωρο Παπακωνσταντίνου, που προφανώς θεωρεί ότι βρήκε βούτυρο για να αλείψει στο ψωμί του και ως υποψήφιος βουλευτής (σωστά ή όχι, θα δείξει…), η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα και για την οποία αφιερώσαμε 450 λέξεις ως πρόλογο, αναφέρει τα εξής:

Είναι αργά για δάκρυα Φρόσω. «Σπουδαίες οι λύσεις που επεξεργαστήκατε και προωθήσατε την τελευταία τετραετία για το ροδάκινο». Επαναφέρατε τον θεσμό της «απόσυρσης». Μπράβο !!!!

Και η Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών από τις επιπτώσεις του «εμπάργκο» πήγε κι αυτή στην απόσυρση;
Και οι χρηματοδοτήσεις για την εξεύρεση νέων αγορών για την προώθηση του ροδάκινου πήγαν τελικά κι αυτές στην απόσυρση;
Οι χρηματοδοτήσεις που θα έπρεπε να είχαν σαν στόχο επίσης να αντικατασταθούν οι πλεονασματικές εκτάσεις τις ροδακινιάς από άλλες παραγωγές έγιναν κι αυτές απόσυρση; 
Έγινε κάποιος προγραμματισμός για την αναδιάρθρωση της παραγωγής ροδακίνου ή της αντικατάστασής της με άλλες καλλιέργειες; Ερωτώ;

Οι εισροές  των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε κάποιο αποτέλεσμα;

Μήπως η απόσυρση έφερε άνοδο των τιμών του παραγωγού ή της παραγωγής; Κι αν όχι γιατί;
Ποιές ήταν οι τιμές στα επιτραπέζια τα χρόνια της εφαρμογής της δήθεν «απόσυρσης»; 
Τιμές απόλυτης ξεφτίλας θα έλεγα. Γιατί;
Εν γνώσει σας χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για στήριξη του εισοδήματος ΟΛΩΝ των αγροτών ροδακινοπαραγωγών, για μια γενναία αναδιάρθρωση – αντικατάσταση της καλλιέργειας, για άνοιγμα νέων αγορών.
Οι ευθύνες που σας βαραίνουν τεράστιες. 
Ακόμη και την ύστατή σας στιγμή, το μόνο που έχετε να αντιπροτείνετε είναι και πάλι η απόσυρση, υποσχόμενοι αυτή τη φορά τα ψίχουλα του de minimis (μιας και έκλεισε ο κύκλος της Ευρωπαϊκής Στήριξης) ξέροντας πολύ καλά πως δεν προλαβαίνετε πια. 
Γιατί ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας αυτή τη φορά ετοιμάζει την δική σας «απόσυρση».

Θόδωρος Παπακωνσταντίνου
υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας
με το Κίνημα Αλλαγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up