ΗΜΑΘΙΑ posted by

Πάντα ετοιμοπόλεμος ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Πάντα ετοιμοπόλεμος ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ετοιμοπόλεμος πάντα ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος (βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Ημαθία) δεν άφησε ασχολίαστες τις οικονομικές εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές. Μέσω ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα, με τίτλο “Ποιος αλήθεια πιστεύει πλέον το Αλέξη Τσίπρα;” ασκεί έντονη κριτική και αντίλογο σε όλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αναφερόμενος σε κάθε μια από αυτές ξεχωριστά.

Λίγο μετά, μέσω άλλης ανακοίνωσής του, παρουσιάζει “Τα 5 μέτρα που θα εφαρμόσει άμεσα η Νέα Δημοκρατία για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας”. Μια ανακοίνωση με “εξειδικευμένο” περιεχόμενο κάτι που “το΄χει” ο Ημαθιώτης “γαλάζιος” Τομεάρχης καθώς ανήκει στη στενή ομάδα των στελεχών που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επεξεργάστηκε και κατέγραψε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που όλη αυτή η δραστηριότητα τον έχει φέρει πολύ ψηλά, όχι μόνο στις κοινοβουλευτικές και τομεακές επιδόσεις του αλλά και στην εκτίμηση του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;

Η πρώτη ανακοίνωση όπου ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχολιάζει τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ξεκινώντας με το ερώτημα: “Ποιος αλήθεια πιστεύει πλέον το Αλέξη Τσίπρα;” αναφέρει:

«Ποιος αλήθεια πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα; Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που μπορεί να βασιστεί στα λόγια ενός ανθρώπου που κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υπόσχεται; Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό θέαμα ενός Πρωθυπουργού που εξαγγέλει πράγματα, τα οποία ο ίδιος ακύρωσε πριν από μία εβδομάδα.
Εξήγγειλε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, όταν την Παρασκευή υπαναχώρησε από ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις. Υπόσχεται εκ νέου την καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή  20%, τη στιγμή που την ακύρωσε την περασμένη Παρασκευή.

Ανακοίνωσε εκ νέου την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ όταν την Παρασκευή είχε καταργήσει την ψηφισμένη  διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.
Ανακοίνωσε μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% όταν οι ίδιοι την αύξησαν στο 100%. Όλα αυτά ενώ υπάρχει νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την Εφορία που υπερβαίνουν πλέον τα 105 δις ευρώ, αφού η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας κάποτε μπορούσε να παραπλανήσει και να εξαπατήσει πολλούς, έτσι άλλωστε έγινε Πρωθυπουργός. Με τα ψέματα. Σήμερα δεν μπορεί να παραπλανήσει κανένα. Οι Έλληνες τον έμαθαν πολύ καλά, τον πλήρωσαν ακριβά.
Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα κάνει μια Νέα Αρχή, με μια νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται για να βάλει τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης. Με μειώσεις φόρων αλλά και με μια πολιτική στήριξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, που οδηγούν σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης». 

ΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου με τίτλο “Τα 5 μέτρα που θα εφαρμόσει άμεσα η Νέα Δημοκρατία για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας”.

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καταδεικνύουν την μείωση κατά 20,6% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, προκάλεσαν την αντίδραση του Αν. Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υπ. βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

«Η οικοδομή που κάποτε ήταν ατμομηχανή ανάπτυξης για την οικονομία, οδηγήθηκε στη συρρίκνωση από την πολιτική της υπερφορολόγησης που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκδόθηκαν μόλις 1.152 νέες οικοδομικές άδειες» επεσήμανε, οαΑν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μιλώντας στους πολίτες της Ημαθίας, αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, που περιλαμβάνουν:

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, που θα ισχύει για όλους.

-Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

-’Έκπτωση φόρου ίση με το 40% των δαπανών που καταβάλλονται για λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών.

-Αναστολή  του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.

-Μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας για την μεταβίβαση ακινήτων.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας περνάει μέσα από την ενίσχυση και τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας», τόνισε ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up