ΗΜΑΘΙΑ posted by

Η “γαλάζια” κοπτοραπτική της Ημαθίας και άλλες φήμες για τον λόγο που καθυστερεί το τοπικό ψηφοδέλτιο

Η “γαλάζια” κοπτοραπτική της Ημαθίας και άλλες φήμες για τον λόγο που καθυστερεί το τοπικό ψηφοδέλτιο

Εάν το περασμένο Σαββατοκύριακο κάποιος απο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σας διαβεβαίωνε ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, “θα ανακοινωθούν από Δευτέρα” δεν θα έπεφτε έξω. Μέσα θα έπεφτε με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για τη Δευτέρα της προκήρυξης των εκλογών, όπως όλοι περίμεναν αλλά για την ερχόμενη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής.

Κι αυτό με επιφύλαξη διότι είναι πολύ πιθανόν κάποιος από τους “φωστήρες” οι οποίοι καθορίζουν τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που οσονούπω ετοιμάζεται και για την κυβέρνηση, μπορεί να σκεφτεί ότι εάν συμπέσει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τότε ενδέχεται να γίνει της “επιφοιτήσεως” από σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάπως έτσι, οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων να γίνουν από την ερχόμενη Τρίτη.

Στα σοβαρά τώρα, αυτό που συμβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία και την πρωτοφανή χρονική καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων, δεν έχει ξαναγίνει. Σε 20 ημέρες έχουμε εκλογές (σε 3 εβδομάδες δηλαδή) και το κόμμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα ψηφοδέλτιά του. Η αιτία αυτής της καθυστέρησης, όπως έχει διαρρεύσει από πολλές πλευρές, οφείλεται στο ότι “σύμβουλοι” και “συνεργάτες” κοντά στον Μητσοτάκη, “έταξαν” υποψηφιότητες σε πολύ περισσότερα άτομα από όσα χωρούν αριθμητικά σε ψηφοδέλτια πολλών εκλογικών περιφερειών και όλες αυτές τις ημέρες διεξάγεται ένα άτυπο “μπα-ντε-φερ” μεταξύ αυτών των “παραγόντων”, για ποιανού οι υποψήφιοι θα προκριθούν και ποιανού όχι.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ»… ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λέγεται μάλιστα ότι μεταξύ των εκλογικών περιφερειών όπου διάφοροι “άνθρωποι του προέδρου” έταξαν υποψηφιότητες σε τοπικά κομματικά στελέχη, που αριθμητικά ξεπερνούν τον αριθμό που χρειάζεται το ψηφοδέλτιο, είναι και η Ημαθία. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, τουλάχιστον σε 7-8 άτομα δόθηκε “πράσινο φως” ότι θα είναι υποψήφιοι, από διαφορετικούς κομματικούς παράγοντες στον καθένα και εξ αιτίας αυτού, η κοπτοραπτική που συμβαίνει και για την Ημαθία, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Για παράδειγμα, υπήρχαν ενδείξεις ότι την περασμένη Τρίτη άλλη ήταν η σύνθεση του ψηφοδελτίου, σε σχέση με την Τετάρτη που άλλαξε με πρόσωπο από τη Νάουσα ( (βγήκε ο Βλαχογιάννη και μπήκε η Ράλλη), ενώ την Πέμπτη έγινε μια άλλη μεταβολή, αυτή τη φορά με πρόσωπο από τη Βέροια (απάντησε οριστικά «όχι» ο Μπίλης αλλά δεν μπήκε ο Σαρηγιαννίδης που περίμενε τηλέψωνο και επιβεβαιώθηκε η τριάδα Βεσυρόπουλου, Μπαρτζώκα και Τσαβδαρίδη) και με εξάδα διαφορετική από αυτή της Τρίτης. Τελικά την Παρασκευή (χθες) άλλαξε και πάλι η σύνθεση του ψηφοδέλτιου της Ημαθίας (για τέταρτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα) επανερχόμενη στα επίπεδα πριν φθάσουμε στην Τρίτης, σε σχέση με τα πρόσωπα που θα το αποτελούν. Τα ονόματα που άλλαζαν, ο ένας στη θέση του άλλου, γνωστά σε όλους και ειδικά στα γαλάζια κομματικά στελέχη ενώ μέχρι την τελική ανακοίνωση τίποτ δεν είναι ακόμη σίγουρο για την τελική σύνθεση του ψηφοδέλτιου της ΝΔ Ημαθίας.

Κάτι ανάλογο, υποστηρίζουν όσοι διαδίδουν αυτές τις πληροφορίες, συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μια κατάσταση που έγινε γνωστή και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μη θέλοντας να ψέξει τους στενούς συνεργάτες του, για όλα όσα προηγήθηκαν, έδωσε τη λύση μέσω εντολής του ότι θα ελέγξει προσωπικά τον φάκελλο με τα ονόματα κάθε εκλογικής περιφέρειας, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τελικά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ κάποια στελέχη, σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουν ενημερωθεί να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της υποψηφιότητάς τους κι αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησαν επίσημα τον προεκλογικό αγώνα τους. Γεγονός που -αν μη τι άλλο- σηματοδοτεί μια καταφανή εσωκομματική ανισότητα και υιοθέτηση κατάστασης “δύο μέτρων και δύο σταθμών” (προνομιούχων και μη προνομιούχων) για το κόμμα, σε σχέση με αυτούς πού ήδη γνωρίζουν ότι θα είναι υποψήφιοι και ξεκίνησαν ήδη τον προεκλογικό τους αγώνα και με αυτούς που ακόμη περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο για να τους πουν ενδεχομένως ότι είναι υποψήφιοι, μόλις 2,5 εβδομάδες πριν να γίνουν οι εκλογές. Πόσο θα βαθμολογούσατε τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up