ΗΜΑΘΙΑ posted by

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να προστατέψουμε τα αγροτικά προϊόντα της Μακεδονίας απο την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να  προστατέψουμε τα αγροτικά προϊόντα της Μακεδονίας απο την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών

Αίσθηση προκάλεσε και γνώρισε ευρεία δημοσιότητα, η δυναμική παρέμβαση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την ανάγκη προστασίας των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία από τους εμπορικούς κινδύνους που δημιουργεί στη διεθνή αγορά η χρήση του όρου “Μακεδονικό” από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, μετά και τα δικαιώματα που τους παρέχει η γνωστή Συμφωνία των Πρεσπών.

Δημοσιεύοντας μια χαρακτηριστική φωτογραφία του όπου κρατά στα χέρια του, ένα χαρακτηριστικό αγροτικό προϊόν της Ημαθίας, τα ροδάκινα, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης (που είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Ημαθία) δεν κρύβει την οργή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως παράλληλα τονίζει και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ΝΔ, ως πιθανή κυβέρνηση, για να διαφυλάξει τα δίκαια και τα κεκτημένα των αγροτών αλλά και των επιχειρήσεων της Μακεδονίας. Και μη τυχόν ρωτήσετε “ποιας Μακεδονίας” διότι ο Λάζαρος μπορεί και να σας… βαρέσει!

Η δημόσια παράβαση που έκανε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για το θέμα, αναφέρει συνολικά τα εξής;

Υπέροχα μακεδονικά αγροτικά προϊόντα. Ο θησαυρός της εύφορης γης του τόπου μας. Πεντανόστιμα και λαχταριστά, χάρη στον ιδρώτα και το μεράκι του αγρότη μας. Δυστυχώς με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι Έλληνες παραγωγοί βλέπουν με βαθιά απογοήτευση να τίθενται εν αμφιβόλω στο διεθνές περιβάλλον οι επωνυμίες των προϊόντων μας, δηλαδή η ίδια η ταυτότητά μας.
Ως ΝΔ, υπογραμμίζουμε την απόλυτη ανάγκη προστασίας των Μακεδονικών αγροτικών προϊόντων μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την εκχώρηση κεκτημένων από μία Συμφωνία – ντροπή, που τινάζει στον αέρα τη χρήση των εμπορικών επωνυμιών από τις επιχειρήσεις μας και σηματοδοτεί όχι μόνο τεράστια εμπορική απώλεια γι΄αυτές και συνολικά για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως εγείρει μέγιστο ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up