ΗΜΑΘΙΑ posted by

Τι ζητούν οι πολίτες από τον Απ. Βεσυρόπουλο και τι απαντά ο Ημαθιώτης αν. Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ

Τι ζητούν οι πολίτες από τον Απ. Βεσυρόπουλο και τι απαντά ο Ημαθιώτης αν. Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ

Συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες και την επαφή του με τους πολίτες της Ημαθίας ενόψει των εθνικών εκλογών, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το περιβάλλον του, το κυρίαρχο θέμα που του θέτουν σχεδόν όλοι με τους οποίους έρχεται σε επικοινωνία, σε πόλεις και χωριά της Ημαθίας , είναι το ζήτημα της μείωσης των φόρων “για να αναπνεύσει η οικονομία και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης” όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τόσο τους απλούς πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις και για το οποίο (και λόγω της κομματικής ιδιότητάς του) ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έχει τις απαντήσεις, είναι ξεκάθαρος και δηλώνει προς όλους:

«Όπως έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η δική μας κυβέρνηση δεν πρόκειται να χάσει χρόνο. Άμεσα, θα έρθει στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο που θα απλοποιεί και θα κωδικοποιεί την νομοθεσία, θα διαμορφώνει ένα σταθερό πλαίσιο και κυρίως θα μειώνει τους φόρους».

Ο ίδιος μάλιστα κάνει συμπληρωματικές αναφορές και σε σημεία από το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας (στη σύνταξη του οποίου συμμετείχε) και τονίζει ότι αυτό περιλαμβάνει:

– Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% που είναι σήμερα στο 20% και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

– Οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους.

– Εισαγωγή κατώτατου φορολογικού συντελεστή 9%, από 22% που είναι σήμερα για χαμηλά εισοδήματα, για αγρότες, συνταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Σταδιακά κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

– Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 24% και 13% που είναι σήμερα σε 22% και 11%, αντίστοιχα.

Μάλιστα, όπως, επεσήμανε και σε πρόσφατη αναφορά του, ο Ημαθιώτης αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, “η μείωση των φόρων θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020, τον πρώτο προϋπολογισμό που θα ψηφίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Το’ χει το θέμα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και μάλιστα λεπτομερώς, συνεπώς αυτό είναι και το “δυνατό χαρτί” του.
Όχι ότι υστερεί στα υπόλοιπα θέματα πολιτικής και στα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Ημαθία όμως τα Οικονομικά και ειδικά αυτά που έχουν σχέση με τη φορολογία είναι η “ειδικότητά” του. Κι αυτό σε συνδυασμό με ένα υψηλό προσωπικό εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη ψηλότερα.Όχι μόνο για την πολιτική θέση του αλλά και για την Ημαθία. Άλλωστε όπως ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά, είναι… «η δυνατή φωνή της Ημαθίας”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up