ΗΜΑΘΙΑ posted by

Μαρία Τορορή: Η νέα υποψήφια του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας που δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα στο τοπικό ψηφοδέλτιο

Μαρία Τορορή: Η νέα υποψήφια του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας που δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα στο τοπικό ψηφοδέλτιο

Η Ναουσαία δικηγόρος Τορορή Μαρία είναι το επόμενο πρόσωπο που αναμένεται να ανακοινώσει το ΚΙΝΑΛ για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, μια “ιστορία” που σε σχέση με το Κίνημα και την Ημαθία, δείχνει να κινείται σε ρυθμούς που μόνο στο εμφιαλωτήριο του Τζακ Ντάνιελς μπορείς να συναντήσεις.

Όχι ότι στη Νέα Δημοκρατία κινούνται ταχύτερα όμως εκεί οι λόγοι είναι διαφορετικοί. Έκεί όμως έχουν “τάξει” την υποψηφιότητα σε καμιά 7-8 στελέχη και κάθε μέρα κόβουν ένα και βάζουν άλλο στη θέση του ενώ αντίθετα στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι τους ψάχνουν με το “κιάλι”…

Ο τρόπος που ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές τςη Ημαθίας, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά είναι χαρακτηριστικός των όσων περιγράφουμε.

Στην αρχή ανακοίνωση μόνο 4 άτομα, τους Φώτη Καραβασίλη, Νίκο Μπρουσκέλη, Μπάμπη Γκιόνογλου και Θόδωρο Παπακωνσταντίνου καθώς δεν μπορούσε να “βρει” τις άλλες δύο γυναίκες που χρειάζονταν.

Σύντομα όμως οι 4 έμειναν 3 διότι αποσύρθηκε ο Φώτης Καραβασίλης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέα “αναζήτηση” υποψηφίων και να έχουμε νέα αργοπορία στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας κυρίως προς την πλευρά των γυναικών- υποψηφίων.

Λίγο μετά η “τριάδα” των Νίκου Μπρουσκέλη, Μπάμπη Γκιόνογλου και Θόδωρου Παπακωνσταντίνου ξανά έγινε “τετράδα” με την προσθήκη ενός ακόμη Βεροιώτη, του γιατρού Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου. Έτσι η αναζήτηση “περιορίστηκε” στις δύο -απαραίτητες λόγω ποσόστωσης- γυναικείες συμμετοχές, με επιτακτική την ανάγκη, μία τουλάχιστον να προέρχεται από την περιοχή της Νάουσας.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΡΟΡΗ

Τελικά και ενώ βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι βρήκε τη γυναίκα υποψήφια, που θα καλύψει και μέρος της ποσόστωσης και τη γεωγραφική περιοχή της Νάουσας, στο πρόσωπο της δικηγόρου Τορορή Μαρίας, που σε σχέση με την πολιτική διανύει το τελευταίο διάστημα της θητείας της, ως δημοτική σύμβουλος Νάουσας, εκλεγμένη με τον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη (είχε συγκεντρώσει 410 σταυρούς)

Η Τορορή Μαρία, του Κωνσταντίνου και της Ελισάβετ, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διπλωματούχος των Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Ασκεί δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στη Νάουσα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Τορορή, “μπήκαμε” στην εποχή που το ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε 5 υποψήφιους απο τους 6 που χρειάζεται για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας και με βάση την ισχύουσα ποσόστωση, η 6η θέση του ψηφοδελτίου πρέπει να είναι απαραίτητα γυναίκα.

Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια γυναίκα από την περιοχή της Βέροιας
Θα είναι η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου; Θα δεχθεί η πρώην δήμαρχος Βέροιας να “επιστρατευτεί” έχοντας μπροστά της μόλις 3 εβδομάδες προεκλογικού αγώνα (ίσως και 2,5 όταν ανακοινωθεί);
Δύσκολο. Όπως είναι εξίσου δύσκολο να βρεθεί πλέον μια υποψηφιότητα στελέχους όχι απλώς για “συμπλήρωμα” αλλά για προεκλογικό αγώνα ουσίας και πολυσυλλεκτικότητας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κι αυτή η “τελευταία” υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας θα ανακοινωθεί με τους ίδιους αργούς ρυθμούς που κινείται το Κίνημα στο θέμα αυτό, εδώ και καιρό.

Και να φανταστείς ότι εάν ισχύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών ή παρόμοια, το ΚΙΝΑΛ υπάρχει περίπτωση να εκλέξει έδρα στην Ημαθία. Που και να μην είχαν τέτοιες πιθανότητες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up