ΒΕΡΟΙΑ posted by

Η ελληνική κοινωνία τείνει να καθιερώσει… «επέτειο» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η ελληνική κοινωνία τείνει να καθιερώσει… «επέτειο» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και όλα δείχνουν ότι “άτυπα” τουλάχιστον, η ελληνική κοινωνία τείνει να καθιερώσει με τον αυτοματισμό της, την επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με διχασμένες τις απόψεις αλλά με τη μνήμη ακούραστη, για την ώρα τουλάχιστον.

Η πλευρά που εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο Νίκος Κοτζιάς και η Ράνια Σβίγκου έσπευσε να θυμηθεί την επέτειο, σχεδόν θριαμβευτικά, κάνοντας λόγο για “νέα σελίδα στην ιστορία των Βαλκανίων όπου οι εθνικισμοί και οι συγκρούσεις έδωσαν τη θέση τους στην ειρήνη και τη συνεργασία και η χώρα μας αναδείχθηκε σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης” (Ράνια Σβίγκου).

Η πλευρά που διαφωνεί όμως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν το ίδιο επικριτική και στην “επέτειο” όπως από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας. Χαρακτηριστική η άποψη του δικηγόρου και πολιτευτή της ΝΔ Ημαθίας, Τάσου Μπαρτζώκα (φωτο), ο οποίος “μπήκε” μπροστά σε σχέση με άλλους πολιτικούς της Ημαθίας και έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα μια ιδιαίτερα επικριτική δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι “ο λαός δεν ξεχνά την κατάπτυστη και εθνικά επιζήμια Συμφωνίας των Πρεσπών”

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει:

Ο λαός δεν ξεχνά!
Θλιβερή επέτειος σήμερα της κατάπτυστης και εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις 17 Ιουνίου 2018, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες δήλωναν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο στη διαφαινόμενη συμφωνία, στις όμορφες Πρέσπες, Τσίπρας και Κοτζιάς χαριεντίζονταν με την αντιπροσωπεία των Σκοπίων και τον Μ. Νίμιτς, προσφέροντάς τους τη συμφωνία ως δώρο στα γενέθλιά του!!! 
Με τόση ελαφρότητα αντιμετωπίστηκε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα! Το ξεπούλημα της ιστορίας, της γλώσσας, της εθνότητας και του ονόματος της Μακεδονίας μας! Όμως ο λαός, που τόσο περιφρονήθηκε και υβρίστηκε για τη δικαιολογημένη αντίθεσή του, δε ξέχασε. Ο λαός δεν ξεχνά! Τιμωρεί αυτούς που τον περιφρονούν και τον αγνοούν! Αυτούς που δε λογαριάζουν το εθνικό συμφέρον.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up